Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Наръгаха полицай с нож на футболен стадион

20 Декември 2012 / 15:12:07  Анастасия Балездрова
2169 прочитания

Двама полицаи бяха ранени преди началото на футболната среща между отборите на Олимпиакос и Панахаики за купата на Гърция в Патра в сряда вечерта. Единият от пазителите на реда е бил намушкан в гърба с остър предмет, а другият е бил ударен по окото със железен предмет, вероятно бокс. И двамата са били откарани в болницата в Патра.

Сблъсъците започнали, когато група фенове се опитали да влязат в стадиона без билети. В опита си да ги отблъснат полицаите, които охранявали входа използвали сълзотворен газ и реакцията на феновете не закъсняла.

Лошото съдийство на футболния рефер Димитропулос също предизвикало тежки сблъсъци между запалянковци на Олимпиакос и Панахаики от Патра. Коментатори определиха мача за купата на Гърция като дерби, но не на игрището, а по трибуните.

Според спортни журналисти страстите били подпалени от решения на съдията като отстраняването на играч в ситуация, в която е нямало дори фаул и отсъждането на несъществуваща засада. Кулминацията дошла с пропуска му да даде дузпа на домакините от Патра. Много спортни репортери коментираха съдийството на Димитропулос като пристрастно в полза на Олимпиакос, въпреки че „червените” далеч не са имали нужда от подобна подкрепа, за да се класират  в следващата фаза.

Мачът бил прекъснат в 88-та минута след „дъжд” от различни предмети, който се изсипал върху помощник-съдиите. Димитропулос се принудил да даде финалното изсвирване с цел да предпази себе си, своите колеги и играчите на двата отбора от яростта на разгневените запалянковци.

Ръководството на Олимпиакос обяви като инициатор на сблъсъците президента на Панахаики Алексис Кугяс, понеже „нажежил страстите на трибуните по всеки възможен начин”.

В същото време конфликтът между Алексис Кугяс и бившия президент на футболния клуб Олимпиакос Волос Ахилеас Беос продължава. Вчера Беос бе арестуван в резултат на жалба, която адвокатът подал срещу него с обвинение в непредизвикано словесно нападение и клевета. Според източници инцидентът се случил преди няколко дни в голяма кафетерия в крайморското предградие Глифада.

Ахилеас Беос бе изправен пред съда в четвъртък в рамките на 24-часовия срок за експресно отдаване на правосъдие. В изявления пред  медии той не пропусна възможността да нападне отново своя „противник” и заяви, че той също е подал оплакване срещу него, но Алексис Кугяс се крие, за да избегне ареста.

Късно в сряда вечерта някои медии съобщиха, че адвокатът все пак е бил арестуван от полицията в Патра. Малко по-късно обаче бившият основен акционер в Панахаики опроверга информацията, като заяви: „Какъв арест? Аз пътувам за Атина”.

Според източници обаче Алексис Кугяс действително е бил отведен в полицейски участък в Патра, където разговарял с главния офицер. След намесата на прокурор той бил освободен, тъй като законът не позволява задържането на адвокат в полицейски участък със цел да бъде осъден по експресната процедура.

„Конфликтът между двамата е свързан с конкуренцията им във футбола и датира от повече от 10 години”, заяви за GRReporter спортният журналист Панделис Периволарис. Беос и Кугяс са стигали дотам, че да се хванат буквално гуша за гуша или да хвърлят пепелници и други предмети един срещу друг по време на заседания на управителния съвет на Гръцката футболна федерация.

„Последният инцидент помежду им беше свързан с това, че Ахилеас Беос смята Алексис Кугяс за един от виновниците за съдебните му перипетии във връзка със скандала с уредените мачове, заради които прекара дълъг период от време в затвора”, допълни спортният журналист.

В същото време съдебното разследване по случая с уредените мачове няма никакво развитие. Повечето от заловените и изпратени в предварителния арест съдии, футболисти и футболни босове бяха освободени след изтичането на предвидения от закона 18-месечен срок, в който може да продължи предварителният арест.

„На практика няма никакви нови данни по случая. Бяха представени огромен брой записи и в пресата бяха публикувани откъслечни диалози, защото ставаше дума за пълен хаос. След това започна разследването и някои от главните участници бяха изпратени в предварителния арест.

Но личното ми мнение е, че на база на досега известните данни не можем да очакваме ново развитие по случая с уредените мачове. Двата отбора: Кавала и Олимпиакос Волос,  които бяха наказани тогава вече участват отново в първенствата. Нещата са в ръцете на правосъдието”, каза в заключение спортният журналист.

Категории: Криминална хроникаСпортФутбол Олимпиакос Панахаики купа на Гърция Алексис Кугяс Ахилеас Беос
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus