Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Заплахи за бомби в частни училища в Атина

04 Февруари 2016 / 17:02:36  GRReporter
810 прочитания

Телефонни заплахи за бомби попречиха на провеждането на занятията в поне три частни училища в Атина. За разлика от държавните училища, където занятията бяха анулирани поради обявената от профсъюзите общогръцка стачка, учениците от частните училища отидоха, за да проследят предвиденото в учебната програма, както всеки ден.

Малко преди 09:00 обаче в английското училище Byron College било получено анонимно обаждане, в което мъжки глас уведомил, че в сградата е поставена бомба. Учениците били евакуирани веднага към намиращо се наблизо баскетболно игрище.

Сградата на училището била разследвана от полицаи с кучета, обучени да разкриват скрити експлозиви. Те не открили бомба и малко след 12:00 учениците били върнати в училището.

Родители свързват обаждането с провеждането на стачката и факта, че днес държавните училища бяха затворени. По информация на GRRerpoter подобни заплахи е имало и в други частни училища в Атина. 

Категории: Криминална хроника обаждания за бомби частни училища общогръцка стачка
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus