Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Митрополит с пет звезди

03 Август 2013 / 14:08:33  GRReporter
1012 прочитания

Митрополитът на Калаврита и Егиалия Амвросиос залага на... туризма, тъй като от 2009 е поставил началото на гигантска инвестиция в района си, развивайки хотелския комплекс „Симантрон” в село Елеонас, област Ахея.

Митрополитът на Егиалия изпълнява вторият опит за развитие на крайбрежния район на Диакофтос, Ахея. Миналата седмица Главна дирекция за околната среда на Министерството  на околната среда, енергетиката и климатичните промени даде положителна оценка за предварителното изпълнение на изискванията за околната среда на проекта, който се осъществява в Егиалия. Следващата крачка е възлагане на проучване за въздействието върху околната среда, чието одобрение ще доведе до издаването на разрешително за строеж.

Голф, тенис, басейни и вили

Бюджетът на проекта възлиза на стотици милиони евро и е част от 6 района за туристическо развитие, които обяви министърът на туризма Олга Кефалояни миналия октомври. Туристическият комплекс с възможност на настаняване на 600 човека се намира в Родия, в Егиалия, на 500 м. от брега на Коринтския залив, и ще се разпростира на площ 714,2 декара.

Показателно за разкоша, който ще обгръща новата инвестиция е фактът, че според предварителния план комплексът ще се състои от поле за голф с 18 дупки, на площ 550 декара, хотел с 5 звезди с 240 легла, с ресторант, места за развлечение и конгресен център, а посетителят ще може да тренира на 5 тенис кортове, 3 баскетболни игрища, три волейболни площадки и един фитнес.

Във втората фаза ще бъдат добавени затворен басейн и спа център, 360 вили с 2 до 4 спални всяка и басейн, и двуетажни мезонети.

Комплексът ще използва вода от рециклирането на всекидневното употребено количество в хотела, и от 2 сондажа, а се предвижда като алтернативно решение създаването на инсталация за обезсоляване на вода.

Инвеститорите

Собствениците на терена са Манастирът Мегало Спилео на Митрополията на Калаврита и Егиалия, която през 2009 създава и крайбрежния комплекс „Симантрон” със 108 легла в Диакоптос. Митрополитът на Калаврита и Егиалия демонстрира засилена дейност в сектора на използване на недвижимите имоти. Основал е фирма Метохи ООД, където президент и изпълнителен директор е Панайотис Куниниотис, който развива промишлена дейност в Западна Гърция, а член на управителния съвет е бизнесменът Василис Куцис.

Според информациите на сайта romfea.gr, развитието и управлението на проекта принадлежи на фирмата Fidetrust investments Ltd със седалище в Лондон. Неин директор е американецът от гръцки произход Николаос Христодулопулос, е вицепрезидент на Професионалния съюз на притежателите на яхти и има тесни приятелски  връзки от много години с Амвросиос.

Категории: Митрополит Амвросиос луксозен туристически комплекс Калаврита Егиалия
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus