Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Миконос: господарят на Кикладите, който никога не спи

20 Юли 2013 / 12:07:31  GRReporter
7221 прочитания

Миконос без съмнение е господарят на островния лайфстайл, на туризма и на нощните забавления. Макар че е основно синоним на нощния живот, на силния бийт и на  светските личности,  Миконос няма за какво да завижда на своите кикладски съседи. Напротив, островът може да е горд, че има някои от най-живописните пейзажи и най-красивите плажове в Гърция, които от 1950 насам привличат безброй туристи от всички краища на планетата. Тази година, след малък спад през миналите 1-2 години, Миконос отново се завръща. 

 

Забележителности

Естествено, забележителностите на Миконос не сеограничават само с Cavo Paradiso и Малката Венеция, макар че и само те са достатъчни да посетите острова. 

Вятърните мелници са украсили много пощенски картички и си заслужават следобедната разходка. Насладете се на морския ветрец и на белите мелници.

Започвайки от Хора, разходете се по живописните улички, по централния търговски площад  Матогияни, покрит с плочи, разгледайте скъпите витрини, както и малките туристически магазинчета и  запазете спомените си от един град, който никога не спи.

Малката Венеция е живописен квартал с многоцветни балкони, който “виси” над морето и се мие от морските вълни. Не забравяйте  да посрещнете от тук най-красивите залези на Гърция.

Панагия Парапортиани

Църквата Панагия Парапортиани е от 16-17 век и е изключителен архитектурен паметник. Носи името си от малката порта на средновековната стена, до която се намира - “парапорти” и се състои от 5 по-малки църквички.

Известният пеликан Петрос, талисманът на острова, се разхожда по тесните улички и е една от забележителностите. Разбира се, той не е един, а  са много, и ще ги видите навсякъде, а може и да ги погалите.

Делос

Остров Делос е известен още от 10 век пр.Хр. като едно от значимите култови средища. Един цял град, с улици и площади, обществени сгради, светилища, луксозни къщи  и магазини, колони и мозайки, е разкрит при разкопки през 1973 и предизвиква световен интерес.

Плажовете

Super Paradise

Изключително чисти, с кристални води и прекрасен цвят, плажовете на Миконос са един от друг по-красиви. Плажове, пълни с хора, музика и танци, близки и далечни, планински и южни, организирани и неорганизирани, пясъчни и с камъчета, големи и малки- тук ще намерите всичко.

Между най-посещаваните са Super Paradise със зелените си води, лудите партита и известните си посетители, и Paradise – точно до него, с големия клуб, къмпинга си и безброй туристи, който е известен от епохата на хипитата. 

Кало Ливади е известен с безрайните си пясъци, многото шезлонги и абсолютната организация. Светската царица на острова без съмнение е Псару, с безбройните яхти в залива му, смарагдовите води и ситния златен пясък.

 

 Елия

Елия и Лия са два прекрасни организирани плажа с по-едър пясък, дълбоки зелени ледени води, и са идеални за дните, когато духа вятърът мелтеми.

Избягвайки ораганизираните туристически плажове, можете да се насладите на изключителните води и прекрасните пясъци на Капари, малък неорганизиран плаж, който е известен само на познавачите и на местните жители. Това важи и за големия плаж Агиос Состис в северната част на острова.

Плажовете на Миконос са безчет и всичките са прекрасни. Фтелия, Платис Ялос, Паранга, Панормос, Орнос, Фокос, Калафатис – това са само някои от останалите.

Категории: Миконос Кикладски острови Малка Венеция плажове нощен живот
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus