Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Масови случаи на гастроентерит в Коринт

17 Май 2014 / 10:05:23  GRReporter
748 прочитания

Около 100 души от Коринт и района със симптоми на гастроентерит са се явили в болницата в Коринт в петък сутринта.

Лекарите, които са ги прегледали, са им предписали лекарства и са ги пуснали в къщи. Само 4 деца са оставени на лечение в болницата.

Реакцията на здравните власти

С появата на тези групови случаи както министерството на здравеопазването, както местната здравна дирекция реагираха веднага.

Представители на здравните власти са в болницата в Коринт и събират информация, за да потвърдят причините, предизвикали масови случаи на гастроентерит.

„Водата е чиста”

Общината в Коринт отбелязва в свое изявление, че няма проблем  в мрежата на водоснабдяването и водата в града е чиста.

По-конкретно, в изявлението на местната водоснабдителна компания се подчертава: „Водата на Коринт днес е напълно стерилна, според строгите изисквания за питейната вода. Проверява се пречистването всеки ден от 2 външни учени във всички точни на мрежата. Няма никакъв проблем с качеството и хигиената на водата, предлагана на гражданите на Коринт”.

 „Провокация”

В изявление на съюза „Ефтини” („Отговорност”) на кмета на града Александрос Пневматикос се говори за „механизми за замърсяване и шпионаж”, от страниците, които твърдят, че за гастроентерита е отговорна водата. В изявлението още се казва: „Водата на Коринт е абсолютно защитена и няма дори и най-малък проблем. Провокаторите ще бъдат дадени на правосъдието. Тази провокация няма да мине. Онези, които се заиграха със здравето на гражданите трябва да се засрамят. Общинската власт на Коринт няамд а покаже никаква милост към онези, които си играят такива вулгарни игри, за да засегнат, както заявяват, кмета, който доведе водата в Коринт”.

 

Категории: Коринт гастроентерит вода общински власти провокация
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus