Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Лошото време блокира фериботи и магистрали

29 Октомври 2012 / 12:10:14  GRReporter
1656 прочитания

Ветрове над осем възела блокираха част от пристанищата в Гърция. Затворени до второ нареждане остават пристаните на Света Марина, Стира на остров Евия. Забрана за изпълнение на планираните маршрути има и за пристанищата на Саронически острови. Поради интензивността на ветровете през нощта в западен Крит и централната част на Егейско море маршрутите си не изпълниха фериботите «Елевтериос Венизелос» до Ханя, «Кносос Палас» и «Superfast XII» до Иракио. Линията Кавала-Принос-Тасос-Александрупослис-Самотраки също е затворна.

Засега продължават да действат редовните фериботни линии Игуменица-Керкира (Корфу) и Игуменица-Левкимис.

Обилните дъждове и силните ветрове създадоха сериозни проблеми в градовете Триполи, Трикала и Аркадия. В Триполи много улици, частни домове и търговски обекти са наводнени и има частични прекъсвания на електричеството поради множество аварии. В района на Трикала също има нанесени от обилните валежи щети. Заместник-общинският управител на Трикала заяви пред информационна агенция АПЕ-МПЕ, че движението на моторни превозни средства е сериозно затруднено по националната транспортна мрежа в региона. Затруднения за пътуващите има и в района на село Нерайдохори. Свлачище в селото е помело две къщи.

В лошо състояние е и участъка от републиканската мрежа Атина-Коринт в района на Елевсина и Атина-Ламия около 35-тия километър. Обилните валежи, лошото състояние на пътя и намалената видимост поставят в опасност пътниците. В община Янена проливните дъждове нанесоха сериозни щети на живущите в района. Според националната телевизия ЕРТ противопожарните сили са получили над 100 обаждания за помощ от домакинства, които са били наводнени, защото улиците са се превърнали в реки.

За вторник 30 октомври прогнозата за времето според телевизия Мега сочи, че Гърция ще се размине с опасни климатични промени. Високите температури в Гърция ще са между 20-24 градуса по Целзии, вятърът ще е между 3-6 възела и валежите ще намалеят. В района на Атика се очаква температурите да достигнат 23 градуса по Целзии с преобладаваща облачност. 

Категории: Общество ветрове фериботи лошо време затруднено предвижване
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus