Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

live Корабокрушение с двама загинали и осем изчезнали

29 Април 2013 / 09:04:52  GRReporter
980 прочитания

Двама загинали и осем изчезнали е равносметката след сблъсък между два кораба, което доведе до потъването на единия плавателен съд в понеделник рано сутринта. Потъващият кораб е бил открит на 78-та миля югозападно от остров Сапиенза. Той се намира в област Метони в южната част на Пелопонес.

Товарният кораб ConSouth е собственост на германската компания Reederei Erwin Strahlmann и е с флаг на Антигуа-Барбуда. Корабът е с 16-членен екип от Русия, Полша и Филипините. Той е пътувал от Турция за Малта и е бил празен. Сблъскал се е с друг товарен кораб (Пири Рейс), който е имал екипаж от 17 души, главно от сирийски произход. Пири Рейс в пътувал под флага на островите Кук и е превозвал изкуствени торове от Акаба за Украйна. Първоначално са били открити само седем души от екипажа на втория кораб. След това разследващите служби са открили телета на още двама моряци.

Оперативният център на пристанищните служби са получили сигнал за инцидента към седем сутринта. В търсенето на изчезналите са включени четири спасителни яхти, спасителни екипи на пристанищните служби, един самолет С130 и един хеликоптер Сикорски. Специалистите отбелязват, че метеорологичните условия в района са били благоприятни и все още не е ясно какво е довело до сблъсъка. Разследването продължава.

Според министъра на търговския флот Костас Мусурулис инцидентът е резултат на човешка грешка. Първите проучвания показват, че по време на сблъсъка не е имало човек, който да следи за навигацията на Пири Рейс.

Очаквайте подробности.

Категории: Общество потънал кораб Гърция изчезнали загинали
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus