Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Кефалония: бижуто на Йонийските острови

26 Юли 2014 / 13:07:44  GRReporter
3801 прочитания

Кефалония е истински рай за любителите на природата, тук можете да видите от близо морските костенурки карета карета, делфини, тюлените монаси

Това е най-големият йонийски остров и е само на 35 км от континентална Гърция и на 30 км от Пелопонес. Културният му образ е повлиян от съседна Италия. Лорд Байрон е казал за Кефалония, че е остров на многообразието. И е имал абсолютно право, защото на Кефалония можете да се връщате пак и пак и винаги да откривате нещо ново. Какво си заслужава да видите от близо?

Вижте няколко предложения.

Село за принцеси

Малкото село Асос с крепостта от 15 век е задължително място, което трябва да  посетите, както и да се насладите на хубава вечеря в малкото пристанище, както и на прекрасния залез. В Асос са идвали Чарлз и Даяна по време на сватбеното си пътешествие.

Аргостоли

Защитена от естественото пристанище е столицата на острова Аргостоли. Не пропускайте да видите морското езеро Кутавос, с гъстата растителност и вълшебната гора от високи евкалипти. В Аргостоли има хотели, ресторанти и всичко, което може да искат посетителят.

Конкурентът

Ликсури е съвременен град, построен е отново изцяло след земетресението от 1953 и няма за какво да завижда на Аргостоли. Има много добри туристически обекти, а в района се намират някои от най-красивите плажове на Кефалония.

Сами

Тук е основното пристанище на Кефалония. Ще се впечатлите от гъстата растителност, археологическите открития и пещерите, които предлагат на посетителите геологически феномени с уникална красота.

Вълшебното Фискардо

Това е едно бижу, с живописното си малко пристанище и традиционните си къщи. Това е космополитно място и в марината му акостират много яхти от целия свят. Фискардо има късмета да не бъде разрушено както останалите селища на острова  пот земетресението през 1953. Запазени са стари къщи, от старата архитектурна традиция на острова. От Фискардо се вижда Итака.

Бял пясък, райска ваканция

Плажът Миртос с белия си пясък и смарагдовите води са прочути в целия свят с уникалната си красота. Плажът Кси с червения си пясък е уникален и различен. Заслужава си също да посетите плажовете Макрис Ялос, Петани, Агиос Теодорос, Емплиси, Палеостафида, Антистамос, Скала, Миния, Спартия, Авитос, Агиос Томас, Лурдас. Ако наемете яхта, можете да стигнете до изолирани плажове, недостъпни по друг начин.

За да се зарадва небцето ви

Ако сте почитател на добрата кухня, това е мястото! Опитайте местните вкусотии и не отказвате местната баница с месо, заешка яхния с червено вино. Кефалония е известна с баниците си, опитайте баница с артишок, с риба. От сладкишите не баница с бадеми, комфе (сладкиш с дюли), бармуле (карамелизирани бадеми с мед).

 

Категории: Кефалония остров ваканция плажове Аргостоли Фискардо
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus