Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Казан за варене на ракия причини смъртта на трима души

15 Август 2014 / 11:08:38  GRReporter
732 прочитания

Трима души на възраст 65, 57 и 63 години починаха вследствие на натравяне с отровни газове в село Кария на гръцкия остров Левкада. Мъжете загинали в опита си да ремонтират сграда, която в миналото била използвана като казан за дестилация на ципуро.

Когато първият от тях влязъл в цистерната припаднал от събраните в нея отровни газове. Когато приятелите му забелязали, че той не дава признаци за живот започнали да го търсят. Тогава вторият решил да влезе в цистерната, за да види какво се е случило, очевидно без да си дава сметка за опасността от това действие.

Когато влязъл, той също припаднал и впоследствие починал. Същото се случило и на неговия приятел, който влязъл пръв. Трагедията обаче не  приключила с това. Третият от компанията, въпреки че усетил, че се е случило нещо лошо и затова приятелите му не дават признаци за живот също решил да влезе в цистерната и да им помогне. Минути по-късно той също се натровил от газовете и починал.

По щастливо стечение на обстоятелствата жертвите били само три, след като синът на третия мъж, който се притекъл на помощ за малко не загубил живота си. Според техен съсед, младежът също вдишал газове, които го замаяли, но успял да излезе от цистерната в последния момент. Съседи, които разбрали, че се е случило нещо лошо се обадили в Противопожарната служба и Бърза помощ.

Според местния информационен сайт lefkadanews.gr насъбраните газове били толкова опасни, че един от пожарникарите също се озовал под риск, когато махнал противогаза си за няколко секунди. Той е настанен в болница без опасност за живота.

В официалното съобщение на директора на болницата в Левкада се посочва: „Около 15:15 екипи на Бърза помощ транспортираха последователно от село Кария трима мъртви мъже на възраст 63, 57 и 65 години, които според данните са загубили живота си вследствие на вдишване на газове от цистерна за дестилация на алкохолна напитка. При приема им в спешното отделение бе направен опит за кардиопулмонална реанимация от екипа на болницата с участието на анестезиолог, хирург и лекар със специалност „обща медицина” в продължение на 40 минути за всеки от тях, но без резултат. Следва провеждането на аутопсия, както е описано в закона”. 

Категории: Общество казан за варене на ракия жертви натравяне с газове Левкада
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus