Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Как да организирате идеалната лятна почивка

20 Май 2014 / 18:05:11  GRReporter
1259 прочитания

Най-лесното нещо на света е да мечтаем за лятната си почивка, а второто най-лесно нещо е да се провалим в реализирането на мечтите си. Тази година обаче нищо не може да застане между вас и острова на вашите мечти.

И понеже лятната почивка е много чувствителен въпрос за мнозина от нас, а и за да успеете да реализирате почивката, която заслужавате и желаете, последвайте следните съвети, които ще ви доближат до най-доброто лято в живота ви.

Направете резервация още от сега

Лятната почивка може да предложи релакс и забавления, но изисква предвидливост и организация. Решете колкото е възможно по-скоро къде искате да отидете, къде искате да отседнете и определете датите. Запазете билети за транспортните средства и не се колебайте да планирате от по-рано това, което искате наистина да направите, тъй като ще спестите пари, а и стреса в последния момент.

Уредете отпуската си на работното място

Разберете се от по-рано с колегите си за дните на отпуската, на които имате право, и които имате намерение да ползвате. Останалите ви колеги също ще искат да прекарат една идеална лятна почивка, а никой не обича да бъде информиран в последния момент. Затова уредете от рано отпуската си и приключете с работата си навреме, за да са доволни всички, а и за да не прекарате идеалната си почивка в компанията на служебния телефон.

Спестявайте

Както казахме, лятната почивка предполага организация и главното, предварителен разчет. Затова определете си една касичка само за лятната си отпуска и се погрижете да я пълните всеки месец, дори и да е с малка сума. Ще се уверите, че това е много полезен ход, когато дойде време за почивката и видите, че тя е възможна благодарение на касичката ви.

Започнете обратното броене

Лятото често изглежда толкова далечно, че не можем да се настроим да мислим и да правим планове за почивката си, която се вижда едва едва на хоризонта. Ако обаче отбележите с червен маркер в календара деня, в който започва лятната ви отпуска, и започнете от сега обратното броене, тогава ще откриете ентусиазма, нужен ви за планирането и организирането на ваканцията.

Погрижете се за това, което оставяте вкъщи

Ако не смятате да вземете децата си с вас по време на почивката, не чакайте последния момент, за да търсите кой да се грижи за тях, защото единственото нещо, което ще постигнете, е ... да ги вземете в крайна сметка с вас. Погрижете се за кучето си и то колкото е възможно по-рано. Все пак не сте единствените, които планират лятната си отпуска.

Изберете си дрехи и обувки за почивката

Независимо дали става въпрос за туристически обувки, или за роклята, с която ще се разхождате по тесните улички на някой остров, изберете предварително дрехите и обувките, които ще направят почивката ви по-лесна, но и по-вълнуваща. След като сте се потрудили толкова, за да я организирате, погрижете се да имате и необходимите аксесоари, за да прекарате колкото е възможно по-добре.

Съсредоточете си върху почивката си

Не е рядкост колкото повече наближават дните на отпуската ви, да ставате все по-необходими в офиса, да се организират семейни вечери или най-добрият ви приятел да се сети, че иска да му върнете услугата, която му дължите от толкова време.

Вие обаче не се разконцентрирайте, кажете едно голямо „не“ на тези, които искат нещо от вас с намерението да ви развалят почивката, и си спомнете, че я чакахте толкова време, организирахте я с толкова усилия и я заслужавате напълно.

Останете здраво стъпили на земята

Помислете си за причината, поради която досега не сте успявали да организирате мечтаната почивка и ако отговорът е свързан с това, че сте правели по-големи планове, от това, на което сте способни, погрижете се тазгодшните да са ви повече по мярка. Може едно пътешествие до Малдивите да е вашата мечта, но ако не разполагате нито с необходимото време, нито с необходимите средства за нещо такова, няма смисъл да се жалвате, защото няма да успеете да отидете на Малдивите и тази година.

Не е необходимо идеалната почивка да се намира на толкова километри, и Гърция има острови, а гаранцията за една чудесна почивка са приятелите ви.

 

 

Категории: лятна почивка съвети резервации отпуска
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus