Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Грък почина на опашка за плащане на данък

30 Септември 2014 / 16:09:13  GRReporter
755 прочитания

Възрастен мъж почина, докато чакаше на опашката в банков клон в Солун. Днес хиляди данъкоплатци се бяха наредили на опашки в банките в цяла Гърция, за да платят новия единен данък върху недвижимите имоти. Около 70-годишният грък също чакал в клон на Националната банка на Гърция на улица „Гр. Ламбраки“, в квартал Тумба, гр. Солун.

Според очевидци на инцидента, мъжът се почуствал зле и припаднал. Веднага се обадили на Бърза помощ, пристигнал екип и възрастният мъж бил откаран в болница „Папаниколау“. Там обаче въпреки усилията на лекарите човекът починал.

За инцидента е уведомена и прокуратурата в Солун.

В свое изявление във връзка със смъртта на 70-годишния мъж говорителят на Националната банка Димитрис Спиропулос отбелязва, че «веднага щом влязъл в банковия клон, човекът седнал, за да не чака прав на опашката, десет минути по-късно обаче припаднал. Веднага била издадена заповед залата да бъде опразнена, като едновременно с това била уведомена Бърза помощ. Неин екип пристигнал веднага, за да откара мъжа в болницата».

Теренс Куик: Смърт на опашката за плащане на новия имотен данък

Говорителят на „Независимите гърци“ Теренс Куик реагира незабавно на инцидента. «След самоубийствата на нашите съграждани, предизвикани от политиката на общото правителство на Нова демокрация и ПАСОК, след смъртта на работник в Националната електрическа компания в Патра, който не издържа на ежедневното напрежение в службата, където граждани го молили да бъдат разсрочени задълженията им, сега дойде и смъртта на наш съгражданин на опашката за плащане на единния данък върху недвижимите имоти. Гръцкият народ не издържа повече, отдавна трябваше да бъдат проведени избори», посочи той.

Междувременно Националната банка на Гърция удължи работното си време днес до 18.00 ч., в 70 свои клона в Атина, Солун и другите големи градове, за да може да бъдат обслужени гражданите, получаващи пенсиите си и плащащи имотния си данък.

 

 

 

 

Категории: Национална банка на Гърция опашка починал единен данък върху недвижимите имоти
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus