Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Гърция въвежда летищна такса в полза на инвалиди

19 Ноември 2014 / 12:11:06  GRReporter
749 прочитания

Гърция ще въведе специална летищна такса в полза на инвалидите и хората с увреждания. С нея ще се облагат всички заминаващи от гръцки летища пътници с изключение на децата и членовете на екипажите. Това става ясно от специален законопроект на Министерството на транспорта, който е в процес на подписване от ръководителите на различни ведомства, преди да бъде внесен за обсъждане в парламента.
    В същия законопроект се предлага контролът на билетчетата в градския транспорт да се повери на частни фирми в Солун и останалите населени места, като единствено в Атина ще се извършва, както и сега, от служителите в градския транспорт.
    В други текстове на закона се предлага и създаване на комисия, която да разследва железопътните инциденти.

 

Категории: летищна такса гръцки летища инвалиди и хора с увреждания контрольори в градския транспорт Солун Атина железопътни инциденти
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus