Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Да сготвим сьомга

23 Ноември 2013 / 14:11:37  GRReporter
2321 прочитания

Тарта с пушена сьомга

Особена и много вкусна рецепта. Проста е, бърза и не мирише... на риба, както може да си помислите. За да я приготвите, са ви необходими многолистна кора, 200 грама пушена сьомга, 200 грама сирене крема, 2 нарязани на дребно малки глави лук, нарязан на ситно копър, 1 кафена чаша пълномаслено мляко, 2 яйца, ч1 кафена чаша настърган пармезан, и подправки. Смесете съставките в купа и ги разпределете по кората,, която се сложили в намазана с масло форма или тава. Печете на 180 градуса половин час.

Салата nicoiseсъс сьомга

Много бърза, много вкусна и доста лека, салатата nicoise традиционно съдържа пресни домати, зелен фасул, яйца, маслини и аншоа или риба тон. Вместо това можете да добавите филе от сьомга, печено или варено (по-добре второто). Добавете и винегрет и имате съвършената салата за обеда си. 

Поширана сьомга

Ако ви е омръзнало печеното филе от сьомга, пошираната сьомга е идеалното решение. Можете да приготвите вкусна и лека вечеря, и да сервирате с оригинална салата с круша или кисела ябълка. За да приготвите поширана сьомга, трябва да сложите в тенджера 6 чаши вода, няколко филийки лимон, 1 лъжичка сол и една доза узо, което много си отива с рибата. На среден огън оставете водата да заври и добавете сьомгата. Варете докато се приготви добре и сервирайте върху салата или сос от майонеза, копър и кисело мляко.

Макарони със сьомга

Макароните, съчетани със сьомга са блюдо, на което не можеш да устоиш. За тази вече класическа рецепта добавете в един тиган с малко зехтин филе от сьомга на големи парчета, за да не се разпадне, подправки, пресен лук, каперси и угасете с доза водка. Добавете макароните с малко от водата, в която са врели, и 2 минути преди да сервирате добавете сметана.

Сьомга с яйца

Защо беконът и шунката да имат главната роля в закуската ни? Опитайте следващия път за ги заместите със сьомга. Сотирайте сьомгата, нарязана на парченца в малко зехтин, добавете разбитите яйца заедно с малко мляко. Разбъркайте и сервирайте с пресен копър, който много си отива със сьомгата.

Сьомга с червен сос

Колкото и странно да звучи, сьомгата е много вкусна с доматен сос. Съчетавайки сьомга с домати, маслини и картофи ще получите идеалното средиземноморско блюдо. За да го приготвите, сотирайте в тиган малко зехтин, малко чесън и лук, добавете доматен сок и маслини и оставете да поврат. След това добавете картофите нарязани на шайби, заедно с половин чаша вода. След 10 монути след като омекнат картофите, добавете филе от сьомга. Оставете да поврат и след като са готови, сервирайте с пресен риган.

Мъфини със сьомга

Странна ли ви е идеята за мъфини със сьомга? Освен много вкусни, те са и много оригинални. Основната рецепта е от Италия, но можете да добавите всичко, което ви харесва. Необходими са ви 90 грама масло, 300 грама брашно, 150 грама моцарела или сирене фета, 200 грама пушена сьомга, 20 ml мляко, 100 грама кисело мляко, 1 лъжичка сода, сол, копър и пресен лук. Смесете всичко в  миксер, поставете тестото във формички за мъфини и печете на 180 градуса за около половин час.

Кюфтета от сьомга

Това е една много различно предложение, главно за онези, които не обичат сьомга. Приличат на обикновени кюфтета, а вкусът им не напомня  по нищо на риба. За да ги приготвите, смесете 500 грама филе от сьомга без кожата, малко къри за аромат, магданоз, малко лимон, малко соя, 1 лъжица зехтин и малко галета. Печете като обикновените кюфтета на фурна и сервирайте с тиквички и варени моркови, или салата с много лимон.

Категории: сьомга различни рецепти тарта макарони мъфини салата
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus