Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Да подготвим дома за лятото

01 Юни 2014 / 17:06:37  GRReporter
735 прочитания

Лятото идва, и какво изваждате летните дрехи и се подготвяте за слънцето, по същия начин трябва да подготвите и дома си, за да улесните живота си в него и той да прилича на оазис  през лятото, въпреки високите температури.

Следвайте тези съвети и ще имате прохладен дом, даже ако навън е жарко лято!

 1. Знаете как през зимата се получават пролуки по вратите и прозорците. Запълнете ги със силикон или със залепваща лента, така че да запазите температурата н желаното ниво и да не позволявате на жегата да нахлува вътре.

2. Настройте посоката на вентилатора на тавана, за да работи срещу посоката на часовниковата стрелка, за  да успява да ви разхлажда по естествен начин и да не е нужно да се прибягва до по-скъпото решение -климатика. Прохладата, създадена от вентилатора е много по-приятелски настроени към хората от ниските температури, които предлага климатикът.

3. Ако не разполагате със завеси, може би лятото е добър момент да си купите, тъй като те са необходими, за да се защити домът от топлината на слънчевите лъчи. Дръжте ги спуснати, когато слънцето пече дома,  и имайте предвид, че западните стаи се нагряват повече през следобедните часове ..

4. Проверете изолацията на дограмата, така че бъдете сигурни, че добрата работа, която вършите  по поддържане на ниски температури в дома няма да се развали от проникването на горещ летен въздух. Проверете от рано врати и прозорци за празнини или пукнатини в дограмата, които се нуждаят от ремонт.

5. Погрижете се навреме за почистването и смяната на филтрите на климатика, тъй като ако не се почистват, филтрите блокират нормалния въздушен поток, а ако във вашето семейство има алергични, то се налага честа смяна на  филтрите за защита от алергени, които са се заселили на тях.

6. Всеки път, когато се къпете, включвате  вентилация и парите и влагата  от банята преминават в съседните стаи и в коридора, когато вратата се отвори.Осигурете на правилното функциониране на вентилацията, за да поддържате въздуха вътре в къщата сух и хладен.

7. Използвайте енергоспестяващи крушки,  не само за икономия в сметката за електричество. Тези крушки излъчват много по-малко топлина от халогенните и по този начин ще имат по-малко влияние върху цялостната температура на помещението..

8. Погрижете се или чрез засаждане на дърво, или с помощта на сенници да предоставите сянка към външното тяло на климатика. Въздействието му се увеличава значително, когато работи при нормални температури, а не под топлината на слънчевите лъчи.

 

Категории: лято дом подготовка климатик завеси
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus