Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Близо до Атина за един дълъг празничен уикенд

01 Март 2014 / 16:03:19  GRReporter
3323 прочитания

Онези от вас, които не си падат по карнавалите на Заговезни –тогава места с големи карнавални шествия като Патра, Ксанти, Ретимно не саза вас. Сайтът clickatlife.gr препоръчва най-близките, привлекателни и релаксиращи дестинации, където да прекарате един дълъг уикенд.

Планинска Аркадия: за хубава храна под сянката на Меналос

Димицана

Витина, Стемница, Димицана, Каритена, както и Кастаница, Алонистена и Лангадиа- някои от тях са туристически, други са спокойни селища в подножието на Меналос и са идеална дестинация за едно тридневно пътуване. Разходете се из живописната Витина с каменните къщички, посетете Либовиси, родното място на фамилията Колокотронис, разгледайте крепостта на Каритена, хапнете местни мезета в таверните на всички села и си починете, удивявайки се на зеления пейзаж, пиейки ароматно кафе в съчетание с местен сладкиш в местните кафенета.

В селата на планинска Аркадия можете да си направите различни екскурзии и да правите различни от карнавалите неща- да яздите коне, да карате колело, рафтинг или просто почивка.

Повече информация ще намерите на www.e-arcadia.gr.

Нафплио: морски бриз в първата столица на Гърция

Първата столица на свободна Гърция е много красива, с много забележителности и е близо до Атина.  Разходете се по площад Трион Навархон, за да разгледате красивото кметство на града и из Акронавплия и Пламиди- за да се насладите на прекрасната гледка към града и плодородната Арголида.  
Задължително трябва да видите Бурдзи, на островчето Агион Теодорон, до където можете да стигнете с корабче.

В Нафплио ще се насладите на хубава храна в десетки елегантни ресторанти и таверни. На няколко километра от града са рибарските села, които са станали туристически курорти- като Толо, Вивари, Порто Хели, Ермиони. Пак от Нафплио лесно можете да стигнете до всички археологически обекти в Арголида- Микена, Епидавър, както и да се разходите по горски и крайбрежни маршрути.

Идра: разпуснете далече от шума на автомобилите

Прекарайте дълъг уикенд на остров Идра, „господарят” на Аргосароническия залив. Хапнете прясна риба,разходете се по живописните улички на острова, далече от клаксоните на автомобилите. На Идра единствените транспортни средства са магаретата, лодките и собствените ви крака.

Красивият град на острова е построен амфитеатрално на север, а от двете страни на входа на пристанището се намират бастионите с оръдията, които са защитавали града в миналото.

На Идра можете да стигнете с кораб от пристанището на Пирея за 1,5 часа или с кола за около 2 часа 45 минути. От магистралата Атина- Коринт завивате на ляво към Епидавър и следвате табелите за Галата. Повече информация на www.hydra.com.gr/transport.

Халкида: градът с ... лудите води

Халкида е входът към остров Евия и е идеална за развлечение, хапване, разходки по брега с лудите води и в района на крепостта.
Не е необходимо много време да стигнете до Халкида- тя е само на 1 час от Атина, а  градът ще отговори на всички очаквания.  При стария мост можете да видите смяната на течението на водата на всеки 6 часа от южната част на залива към северната и обратно . Ако искате да се насладите на гледката от високо- качете се на крепостта, където има кафене и ще видите осветен целия град.

Халкида и районът около нея са известни с добрата храна и пресните морски дарове.

Категории: дълъг уикенд Халкида Нафплио Аркадия Идра
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus