Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Баби от село под Олимп както в „Sex and the City”

30 Април 2014 / 09:04:28  GRReporter
1580 прочитания

Не, не става дума за нова версия на популярния телевизионен сериал, който накара милиони жени по целия свят да видят себе си в персонажите на Кери, Саманта, Миранда и Шарлот. Но перипетиите на четирите приятелки определено се намират в основата на едно ново развлечение, което ще предложи на посетителите си село Елатохори в подножието на Олимп.

Инициативата принадлежи на групата на младежите в селото Y.P.P. – Youth Positive Power. Събитието носи звучното заглавие “S** and The Village” и ще се проведе на 3 и 4 май.

Докато в сериала зрителите могат да разгледат най-„горещите” места за шопинг и забавление в Ню Йорк, в “S** and The Village” те ще могат да се насладят на спокойствието и красотата, която им предлага планинският въздух и прекрасната панорама към планината на боговете.

Приликите с популярния сериал не спират до тук. Идеята на младежите е да предложат традиционния гръцки начин на забавление, но по различен начин. Всеизвестното издание „Cosmopolitan” в Елатохори се превръща в “Elatochoritan”, а посетителите на селото могат да се насладят на „коктейли” като “Ouzo Colada”, “Tsipourito” (от името на спиртната напитка „ципуро”) и много други.

На 3 май (събота) от 14:00 жителите и посетителите на Елатохори ще се съберат в парка „Пиги Керамида”, през който преминават много планински потоци, препасани от живописни дървени мостчета. „Въглените ще горят, шишчетата ще се пекат на бавен огън, а узото и ципурото ще текат непрекъснато. Паралелно с това деца и възрастни ще могат да участват в игрите на открито. Едните, за да си припомнят за детството си, а другите – просто защото им харесва да играят”, пишат в програмата организаторите. Цената на куверта, в която са включени шишчета със салата и неограничено количество ципуро или узо е е 5 евро.

В неделя (4 май) събитието ще придобие съвсем „Sex and the City” вид. От 12:00 площадът на Старото село ще се превърне в аквапарк въпреки планинския пейзаж. Лятното парти ще включва всички необходими и задължителни аксесоари - басейни, шезлонги, спасители, пояси. DJ-ят ще се намира в най-лятното си настроение и ще приповдигне това на участниците с музиката. Основната съставка на коктейлите ще бъде узото, а деца и възрастни ще участват в различни игри на открито.

Цената на коктейл ще бъде 5 евро, а на обикновената напитка – 4 евро.

Също както в изисканите нощни клубове на Ню Йорк, желаещите да се включат в събитието ще трябва да спазят определен дрес код – бански костюм. Организаторите все пак не са толкова строги и ще допуснат изключения и аксесоари като шапки, джапанки, къси панталони блузи с тиранти и прочие. Всеки може да носи и свои играчки – топки, федербал и в никакъв случай не трябва да забрави слънчезащитния си крем.

По време на организацията хотелите както в новото, така и в старото село Елатохори предлагат специални по-ниски цени. Информация за тях можете да получите на страницата на събитието във Facebook: Elatohori.

Категории: ОбществоПътешествия Елатохори Олимп събитие посетители S.. and The Village
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus