Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Атина Онасис е обявила за продажба остров Скорпио

14 Август 2009 / 16:08:54  GRReporter
2990 прочитания

Основателят на корпорация Microsoft Бил Гейтс и Мадона са изразили желание да купят частния остров, който е бил притежание на Аристотелис Онасис. За да притежава острова, Бил Гейтс е готов да плати 120 милиона евро.

Остров Скорпио, който Аристотел Онасис купува през 1962 г. за около 8 хиляди евро, досега не е бил предлаган на пазара. Островът се намира в Йонийско море, близо до Левкада и е с площ около 12 000 декара и е изцяло частна собственост с изключение на два плажа, където може свободно да се отиде с лодка. Там има три вили, параклис, малък яхт клуб и каменен вълнолом. В една от вилите на острова Онасис се е бракосъчетал с Жаклин Кенеди.

Има условия във връзка наследяването на острова,  които са в период на изясняване. Според завещанието на Онасис, ако неговите наследници не са в състояние да поддържат острова, той преминава под управление на държавата и се превръща в резиденция на президента на Гърция. Друг вариант е островът да премине към авиокомпания Олимпик, която е основана от Онасис. Ангажиментът в този случай е да се организират там къмпинги и летни лагери за отдих на децата на работещите.

Десетки острови в Гърция се притежават от частни лица, а след промяната в закона за собствеността миналата година те вече могат да бъдат купувани и от чужденци. Гърция се смята за идеален избор за бъдещите собственици на острови, защото комбинира богата история, забележителности и изобилие от малки острови, които дават възможност за ветроходство с идилични гледки, спокойни места, гори с маслинови,  лимонени дръвчета и леандри. Не случайно и Палома Пикасо - дъщерята на гениалния художник, е собственик на западния остров Петалус, който е близко до континенталната суша, а сделката възлиза на 2 милиона долара.

Диляна Иванова

Категории: Острови Атина Онасис продажба
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus