Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Арестуваха 4 българки в болница в Пирея

20 Февруари 2014 / 15:02:48  GRReporter
1129 прочитания

При полицейска акция в нощните часове в болница в Пирея са били арестувани 11 чужденки, които работили като болногледачки без необходимите документи. 4 от тях са българки, 4 албанки и три са от Грузия.
    Според гръцките закони, за да работят като болногледачки в болица жените трябва да имат диплома от Училището за медицински сестри, разрешение за практикуване на професията от съответната служба, здравна книжка и да бъдат вписани във ведомостта на болницата като болногледачки.
    Задържаните са отведени в районната прокуратура в Пирея, където са им предявени обвинения за нанасяне на материални щети на държавата и националния осигурителен институт ИКА, тъй като не са издавали документ за извършените от тях услуги и не са внасяли осигуритени вноски.

На жените ще бъдат наложени глоби и административни наказания, се казва в официалното съобщение на Главната дирекция на гръцката полиция.

 

Категории: арестувани българки болногледачки болница в Пирея медицински сестри социални осигуровки главната дирекция на гръцката полиция
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus