Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

8 неща, които трябва да направите през декември

14 Декември 2014 / 16:12:15  GRReporter
1228 прочитания

През последния месец на годината има много поводи за празник, затова той е и любим на много хора. Градът е украсен още от края на ноември, ако не нещо друго- това е месецът на Рождество, идва новата година.

Как можете да прекарате най-празничния месец на годината и какво да направите? Вижте списъка.

1. Бухтички „меломакарона” и курабийки

Декември е добър месец за експерименти в кухнята. Пригответе специална вечеря за семейството си, опитайте рецепти, които никога не сте правили. Поемете риска и направете бухтичките „меломакарона”  и курабийките по различен начин- с шоколад или орехи. Ако не успеете- няма значение. Важно е да изцапате ръцете си с тесто и домът ви ще мирише на масло.

2. Наемете кънки за лед
За Гърция не са много типични ледените пързалки. Но през тези 30 дни, когато температурата пада, имате единствената възможност да опитате фигурно пързаляне. Посетете една от временните пързалки  и си поиграйте като деца, заедно с вашите собствени деца.

3. Почистване


Колкото по-студено става времето, толкова повече време прекарвате в къщи. Това е подходящ момент да направите основно почистване и новата година да ви завари без излишни безполезни предмети. Променете подредбата на дома, украсете по различен начин стаите и ги обновете преди да дойде новата година.

4. Хапнете си от сърце
Един път годишно имате възможност да хапнете и пийнете каквото си поискате без чувство за вина. През останалото време внимавате какво ядете и очаквате Коледа, за да се насладите на празничното меню. Не се колебайте да опитате от всички блюда и си хапвайте бухтички за закуска.

5. Направете си равносметка


Последният месец на годината е време за равносметка и ни дава възможност да си спомним всичко хубаво, което ни се е случило през изминалата година. Спомнете си какво сте постигнали през 2014, какви трудности сте преодолели и с на кои хора сте признателни. Това е повод да изразите отново любовта и признателността си, защото сигурно често го забравяте.

6. Следвайте традициите

Може младото поколение да смята традициите за снобски, но коледните обичаи всички ги почитат. Независимо дали става въпрос за църковни традиции или за семейни- като да украсите всички заедно елхата и да гледате празнични филми- следвайте ги. Ще се почувствате отново уютно, както когато сте били деца.

7. Прочетете някоя хубава книга


Ако студът не ви позволява да се разходите из града, използвайте възможността да прочетете няколко хубави книги. Празниците дават възможност да се насладим на литературата-нещо, от което се лишаваме през останалото време на годината.

8. Забавлявайте се
През декември се организират много партита и им много поводи да се гримирате , да сложите обувки на токчета. Облечете се хубаво, танцувайте с приятелите си и нека хубавото настроение да се пренесе и през новата година.

 

Категории: декември Коледа празници равносметка
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus