Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

5 идеи за пролетен уикенд в Гърция

22 Март 2014 / 15:03:48  GRReporter
1795 прочитания

Пролетта ни предлага чудна възможност да избягаме от ежедневието, пътувайки до някое близко място. Предлагаме ви 5 дестинации за един дълъг уикенд.

1.Живописната Егина

На един дъх разстояние от Атина, Егина е остров с история, космополитна атмосфера и напоследък- на много знаменитости. Идеално място да прекарате уикенда.

 Как да стигнете до там:

Егина е само на 1 час от пристанището в Пирея с ферибот, а с бързия кораб е само на 35 минути. В древността Егина участва в морската битка при Саламина срещу персите. Днес е вторият по площ, население и развитие остров в Аргосароническия залив.

Заслужава си да видите:

Посетете хълма на Палеиохора с малките църкви и се насладете на Сароническия залив от високо.

Разходете се по пристанището и крайбрежната зона на Егина и се качете на един от традиционните файтони, които ви очакват, за да ви разходят из острова.

Насладете се на узото под слънцето, на рибния пазар. Разходете се по тесните улички и калдъръмите на града. Това е добра възможност да разгледате сградите от 19 век които са представители на неокласическата архитектура с подчертани народни елементи.

В южната част на острова се намира рибарското село Пердика. То е много живописно и тук можете да се насладите на рибата и гледката.

2. Ангистри

Това е един малък рай, близо до Атина. Дори и ако не ви привлича с големината си, можете да сте сигурни, че за няколко дни ще забравите всички проблеми.

Как да стигнете:

От Пирея е на не повече от 50 минути, ако използвате бърз кораб или около 1,5 часа с ферибот.

On the beach

Можете да се разходите из малките заливчета на Склири, или да се попечете на хубавия плаж с малки камъчета Драгонера.

В древните текстове на Плиний, Тукидид, Диодор и други, Ангистри се нарича Кекрифалия- „украсената глава”.

3. Андрос

Селището Хора на остров Андрос е построено на един полуостров, дълъг и тесен, който завършва до един малък остров, с величествена венецианска крепост. Отличава се с архитектурата си и се смята за остров на големите корабособственици.

Най-известните пясъчни плажове са Нимпорио в Хора, Хриси Амос в Кипри и Ахла, до която достъпът е само с кораб от Хора или по недостъпна пътечка.
Там си почива известната телевизионна водеща Елени Менегаки, опитвайки се да се скрие от папараците. Ако имате време, отидете на плажа „Скокът на старицата”, който е достъпен с автомобил, или с лодка до Буро.

4. Лутраки

Идеален избор за кратка ваканция, тъй като можете да стигнете с кола от Атина за 50 минути. Не пропускайте да посетите изкуствените водопади.

Фарът

Най-красивият залез! Тръгнете по пътя към Вулиагмени, завийте надясно към Иреон и гледайте!

Езерото Вулиагмени

Величието на природата се разкрива пред вас само на няколко километра северно от града. Като минете Перахора, ще стигнете до него. Ако времето позволява, плувайте в сините води или хапнете риба в някоя таверна до вълните.

5. Евия

Знаете ли, че е вторият по големина остров в Гърция и шест в Средиземно море? Това е една от любимите дестинации за дълъг уикенд. В северната си част съчетава море и планина, а по плажовете има дървета, за да си починете под сянката им. Добър избор са Пефки, Агия Анна, Гувес, Истиея, Лимни.

Абсолютен релакс

Ако ви харесва усамотението, посетете южна Евия, любима на онези, които търсят не толкова туристически места. Предлагаме ви Каристос, Алмиропотамос, Мармари и селата на Каво Доро. Разходете се в Стира, за да видите от близо тайнствените „драконови”къщи, които са построени с огромни камъни.

 

Категории: дълъг уикенд Евия Егина Ангистри Лутраки Андрос
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus