Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

5 есенни съвети за вашето здраве

07 Септември 2014 / 16:09:21  GRReporter
1510 прочитания

Лятото – за щастие на едни и за нещастие на други свърши и вече са видими първите знаци на есента. Промяната на сезоните е природен елемент и адаптирането към тези промени е нещо, с което всеки трябва да се справи.

Колкото по-гъвкави сме към всички промени, толкова по-добре за нас, нашето здраве, нашата психология и нашите нива на щастие в този свят. Следвайте промените на есента и си останете здрави, като възприемете един по-различен подход, отколкото просто да се грижиш за летните си спомени.

Всеки сезон и всяка промяна, независимо по каква причина се случва, има да ви даде нещо. Вие трябва само да отворени и да ги възприемете.

1. Яжте сезонни плодове

Изберете сезонни плодове и зеленчуци, а не оранжерийни. Всеки сезон предлага избор. Някои от есенните са гроздето, киви, броколи, патладжани, спанак, сладки картофи, ябълки, круши, праз лук. Вдъхновете се от тях и подгответе есенното си меню, като се базирате главно на тези продукти, като оставите доматите за догодина.

2. Яжте „цветовете” на сезона

Колкото по-цветен е един плод, толкова е по- полезен за здравето и за вашата имунна система. Търсете топлите есенни цветове в чинията си и се възползвайте от всички хранителни вещества, които ви предлага тази цветова гама. Тъмно зелено, ярко жълто и ярко оранжево са цветовете, които трябва да се търсят в плод-зеленчука  всяка есен.

3. Укрепете имунната си система

Укрепете организма си преди да се появят вирусите и вирусни заболявания на зимата. Пийте много вода, яжте сурови храни, за да получите максимума от  хранителния им потенциал, яжте чесън, витамини B, C и D и започнете лека полека  гимнастика.

4. Тренирайте

През лятото тренировките са лесни, с разходки по з

 

5. Наслаждавайте се на сезона

Използвайте възможността и променете живота си. Намерете малко време за себе си, посветете есенните вечери, за да планирате бъдещето си и вземете решения, които слънцето през лятото не ви е позволявало да вземете.  Есента е сезонът на търсете на нови цели, главно в личното щастие, а след това задоволяване на другите.

 

Категории: сезони есен здраве плодове зеленчуци тренировки
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus