Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

2,5 милиона гърци без здравни осигуровки

10 Октомври 2014 / 12:10:51  GRReporter
961 прочитания

Броят на неосигурените гърци, достигащ 2,5 милиона души, прилича на бомба с часовников механизъм, която заплашва бюджета на болниците, а и цялата Национална здравна система.

Както пише вестник „Та неа“, според официалните данни на министерството на здравеопазването от януари до юли тази година разходите за болнично лечение на социално слаби граждани във всички държавни здравни заведения в страната (и неофициално на неосигурените, тъй като не са имали право на безплатно лечение дотогава) възлизат на 65,8 милиона евро.

Като се има предвид също така, че Националната здравна система не отказва лечение дори на неосигурените и бедни чужденци, за същия период разходите на болниците достигат впечатляващата сума от 72,3 милиона евро.

 

 

Категории: здравни осигуровки неосигурени лица Национална здравна система
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus