Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

24-часова стачка сковава Гърция в сряда

05 Ноември 2013 / 12:11:50  GRReporter
1165 прочитания

В сряда ще се проведе първата за есента общонационална стачка в Гърция. Тя се организира от синдикатите на служителите в държавния (АДЕДИ) и частния сектор (ГСЕЕ).

В нея участват държавните служители, колегите им от държавните предприятия, осигурителните каси, общините, служителите в банките, съдебните институции, учителите и преподавателите във висшите учебни заведения.

Лекарите и медицинският персонал също участват в стачката. В болниците, медицинските центрове и „Бърза помощ” пациентите ще обслужва дежурен персонал.

В продължение на едно денонощие влаковете по цялата железопътна мрежа, тролеите в Атина и влакът, който обслужва предградията няма да се движат изобщо. Автобусите в Атина ще изпълняват маршрутите си от 09:00 до 21:00.

Атинската електричка, трамваите и метрото с изключение на участъка от спирка „Дукисис Плакентиас” до летището „Елефтериос Венизелос” ще работят нормално.

В рамките на стачката ръководителите на полетите ще прекъснат работа от 12:00 до 15:00. Корабите ще останат вързани на пристанищата, поради участието на докерите, моряците и пристанищните работници в протестното шествие.

Основният протестен митинг ще се проведе в 11:00 пред парка „Педион ту Ареос”. Членовете на синдикалните организации към Гръцката комунистическа партия традиционно ще проведат отделен митинг на площад Омония в 10:30.

Синдикатът на служителите в държавния сектор АДЕДИ да се противопоставят на „съкращенията в държавния сектор, за които гръцкото правителство се е договорило с Тройката, на новите непоносими данъци, включени в бюджета за 2014, както и на намеренията му да намали за пореден път заплатите, пенсиите, помощните пенсии и еднократната помощ при пенсиониране”. 

Категории: Общество общонационална стачка синдикати държавни служители протестно шествие
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus