Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Жесток побой над българка, обвиняват я в кражба

02 Февруари 2015 / 15:02:59  GRReporter
3255 прочитания

Жена от България станала жертва на жесток побой от страна на група мъже в селце в региона на Истиеа на остров Евия, съобщи местното електронно издание istiaianews.blogspot.gr.

Според публикацията, 50-годишната Анастасия работела от години като домашна помощница в конкретния регион. В началото на миналата седмица тя започнала работа като помощница на лежащо болна 80-годишна жена в село Цифлики.

През вечерните часове на четвъртък, 29 януари, синът на работодателката отишъл в дома на майка си и обвинил българката, че откраднала парична сума в размер на 900 евро. Жената отказала категорично. Последвал бурен спор, по време на който Анастасия поискала полицейска намеса.

Веднага след това 55-годишният мъж заминал за съседното село Ниохори и след минути се върнал обратно заедно със съпругата си и други двама мъже.

Той завел българката в друга стая и заедно с приятелите си започнали да я бият по особено жесток начин по лицето. В свидетелските си показания, жената посочила, че побойниците я заплашвали също със запалена цигара и завързана на шията й кърпа.

След това тримата мъже вързали ръцете и краката й и я закарали до крайморския регион Цокаити, където я захвърлили в ров, пълен с вода.

За да се спаси от разярените нападатели, 50-годишната жена заявила, че действително откраднала парите и ще ги върне. В резултат на това те отново я качили в колата и малко след това я изоставили на пътя.

Жената прекарала нощта  в къщата на свои приятели и в петък сутринта отишла в Здравния център в Истиеа облечена в окървавените си дрехи. Отговорниците се обадили на полицията, за да информират за случая. 50-годишната българка дала показания и подала иск срещу побойниците.

55-годишния син на работодателката й бил заловен в рамките на процедурата за спешно правораздаване. По-късно стана ясно, че е бил задържан по случая и предстои да даде показания пред следовател. Същевременно подал оплакване срещу 50-годишната пребита жена за кражба.

Категории: Българи в Гърция побой обвинение в кражба Евия домашна помощница
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus