Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

След семейство Варуфакис, кметска двойка показа луксозния си дом

07 Януари 2016 / 16:01:53  GRReporter
1157 прочитания

Две снимки, които кметът на атинското предградие Маруси Георгиос Патулис публикува по време на коледните празници с коментар: „Уникални моменти на семеен уют” предизвикаха истински порой от коментари в гръцките социални мрежи. Голямото мнозинство от потребителите бяха изумени от пищната обстановка в дома на семейството, която определиха като изключително кичозна. Тя включваше тежък кристален полилей над трапезария от масивно дърво, боядисана в златист цвят, позлатени рамки на картините и също толкова силно декорирани мебели, мраморна камина и завеси от плътен и очевидно скъп плат.

Снимките обиколиха гръцките социални мрежи в продължение на няколко дни и предизвикаха коментари като: „В дома на Патулис цари мълчание. Защо? Защото мълчанието е злато”, „Къщата на Патулис, приятелю. Ако те покани да му гостуваш, трябва да носиш електроженна маска, за да не се заслепиш” и „Селският естет и новобогаташ Патулис явно е завидял на Доналд Тръмп за неговия кичозен хол и е декорирал така своя”. Някои потребители дори намесиха професията на кмета: „Явно Патулис е оперирал със златен скалпел”.

Критичните и саркастични коментари предизвикаха реакцията на кмета на Маруси, който отговори с дълга публикация във Facebook. В нея Георгиос Патулис заяви: „Моите доходи и имущественото ми състояние като цяло не са тайни, след като по закон съм задължен да го декларирам публично в имотната си декларация. И понеже нямам какво да крия, сметнах за напълно човешко да публикувам една семейна снимка от дома си, който не е нито палат, нито златен, както някои искат да го представят по очевидни причини. Някои може да не са съгласни с естетиката на помещенията и с начина, по който сме избрали да ги декорираме, но никой не може да ни забрани да подредим мястото, където живеем като семейство според нашите лични критерии”.

Снимките от дома на Георгиос Патулис неминуемо припомниха миналогодишната фотосесия на бившия финансов министър Янис Варуфакис и съпругата му в тогавашното им жилище под Акропола за френското списание „Paris Match”. Сравнението предизвика нов рунд в социалните мрежи, където част от потребителите коментираха, че докато идеята на кмета на Маруси е била да каже на гласоподавателите си: „Аз съм такъв, какъвто сте или искате да бъдете и вие. Един от вас съм”, посланието на Варуфакис е било: „Аз съм това, което вие никога няма да успеете да станете, защото не сте супер готини като мен”.

В отговор на това мнение се появиха и оценки като: „В крайна сметка, който не иска да бие камбаната, просто не ходи до камбанарията. Ако г-н Варуфакис или г-н Патулис не могат да понесат критиката за своя вкус, нека не го навират пред очите ни при всяка възможност”.

И докато в социалните мрежи дискусиите продължават да са разпалени, кметската съпруга Марина Ставраки-Патули не само не се опита да охлади разразилите се страсти, но отвори широко вратите на дома си пред фотографския обектив на гръцкото лайфстайл списание „Down Town”. Заглавието на интервюто е: „Всичко, което блести в дома на г-жа Патули е злато”.

Без никакъв комплекс, облечена в любимите си впечатлителни и многоцветни тоалети, тя позира на различни места в апартамента с позлатените орнаменти, които, както сама признава, понякога дразнят и съпруга ѝ. По думите ѝ Георгиос Патулис често се шегувал, че се чувства като френския крал Луи XIV, наричан „кралят-слънце”.

В интервюто съпругата на кмета разказва, че двамата са заедно от 30 години и са се запознали по време на лятна почивка на остров Парос. „Тъкмо бях положила кандидат-студентски изпити и бях заминала на море с една приятелка. Беше една лятна любов от пръв поглед. Тогава Георгиос беше ортопед-хирург. Грижеше се за пациентите си и беше много добър в работата си”.

Тя признава, че съпругът ѝ не одобрява доста от нещата, които тя харесва, но допълва: „Това не ми пречи, аз съм категория сама по себе си. Но от друга страна никога не ме е потискал. Включително и за начина ми на обличане”. Кметската съпруга все пак посочи, че има неща, които категорично не биха се харесали на съпруга ѝ: „Знам, че няма да му хареса ако се снимам гола”.

В коментар за едно старо свое изявление, че съпругът ѝ прилича на холивудската звезда Джордж Клуни, Марина Ставраки-Патули посочва: „Казах това на шега, защото се ядосах на журналистката, която каза, че Варуфакис е най-красивият мъж. Казах ѝ: „Какво толкова е този Варуфакис, аз имам Патулис”. 

Категории: Светски лабиринт кметът на Маруси Георгиос Патулис кич Янис Варуфакис
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus