Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Скромният живот на Янис Варуфакис

13 Март 2015 / 17:03:53  GRReporter
3518 прочитания

Всеизвестният гръцки министър на финансите Янис Варуфакис показа нагледно какво включва в израза „скромен живот”, към който призова гърците в деня, в който пое ръководството на ведомството. През първите дни той позираше пред вечно следящите го фоторепортери с геврека, който си купуваше за обяд от уличния продавач на връщане от парламента.

Много скоро обаче гръцката, а и европейската общественост се озадачиха, когато видяха финансовия министъра на полуфалирала Гърция да се появява на първото заседание на Eurogroup, в което взе участие със скъп шал от световноизвестна марка.

Последваха снимките на вилата на съпругата на Варуфакис на остров Егина, докъдето двойката пътува с кораба, който извършва редовния маршрут в компанията на „най-обикновени” граждани. Разбира се, вилата е далеч от това да бъде собственост на „простосмъртни” гърци с площта си от 170 кв.м., басейна и многото произведения на изкуството в нея.

От вчера Янис Варуфакис отново е най-обсъжданият гръцки политик заради лайфстайл репортажа за него и съпругата му Данаи Страту във френското списание „Пари Мач”.

На снимките колоритната двойка позира в къщата си, която се намира в подножието на Акропола и има гледка към свещения за древните гърци хълм.

Несъмнено това е само едно от десетките интервюта, които Варуфакис дава всеки ден на гръцки и чуждестранни медии. В същото време обаче то е най-провокативното, а снимките представят един изключително скъп и луксозен начин на живот. Според гръцки медии те дори се доближават до границата на „лайфстайл порното”.

Варуфакис  и съпругата му позират пред библиотеката на министъра, който държи в ръце една от книгите си със заглавие „Рационален конфликт”. На друг кадър той е седнал пред пианото, а на трета сервира салатата на семейната трапеза, на която се виждат риба и морски деликатеси.

Коментарите за фото сесията в социалните мрежи продължават да са много остри: „Социализъм с бяло вино под Акропола”, „На снимката виждаме министъра на финансите и съпругата му да вечерят според догмата на „скромния живот” и да вдигат наздравица с бяло вино „Глътка достойнство” от новата реколта”, „Варуфакис е намерил време, за да се отдаде на международен лайфстайл на 8 март 2015…Ок, другари, вече съвсем прекалихте”.

До момента не е ясно как фото сесията в луксозното жилище на финансовия министър би спомогнала за успешния край на преговорите на правителството с кредиторите. Особено като се има предвид, че първият проектозакон, който бе внесен за гласуване в парламента цели да облекчи пострадалите от „хуманитарната криза” в Гърция.

Категории: Политика Янис Варуфакис Данаи Страту фото сесия интервю лайфстайл Paris Match
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus