Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb
  • warning: array_reverse() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 294.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 296.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 300.

Нови правила за търговията с биологични продукти

22 Август 2008 / 18:08:01  GRReporter
683 прочитания

            До месец гръцкият президент Каролос Папуляс ще подпише указа за обнародване на закона за търговията с биологични продукти, който ще установи нови правила в бранша. Само 12 вида храни ще могат да се търгуват като биологични в страната. Това са яйцата и птиците, пчелните продукти, варивата, овощните плодове, зеленчуците, цветята и разстенията за украса, ядките, маслините и зехтина, мармалади, сладка, ракии, вина, подправки, чайове и риби и морски дарове.


            Търговията с тези храни ще става на специални пазари, които са отделени от зеленчуковите и хранителните пазари с обикновени продукти. Измамата за предлагане на биологичен продукт, който не е такъв ще се наказва с глоби, които в зависимост от провинението ще са от 300 до 20 000 евро.


            Право да търгуват с биологични продукти ще имат освен гръцките фермери и всички фермери от Европейския съюз, включително и от България, граждани на бившия Съветски съюз, които са от гръцки произход и граждани на трети страни, които живеят най-малко 5 години в Гърция.

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus