Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb
  • warning: array_reverse() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 294.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 296.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 300.

Бихте ли ми сервирали един крокодил, моля?

04 Декември 2008 / 17:12:45  GRReporter
1364 прочитания

„Сложих в менюто екзотични ястия, за да привлека клиенти. Не очаквах, че крокодилът, кенгуруто или визона ще имат такъв успех, като имаме предвид, че допреди няколко години това бяха напълно непознати за гърците вкусове.”


Костас Сараяноглу е собственик на таверна «Финикес» в Егалео – една от малкото, които предлагат екзотични ястия в Атина. Както казва: «исках да сервирам нещо различно, което да привлече интереса и хората няма да го опитат във всяка таверна. Сега имам клиенти от цяла Атина, които са любители и търсачи на нещо специално и различно като вкус. А и цените на порциите са достъпни – не са повече от 16 евро.»


Г-н Сараяноглу разказва, че в началото клиентите му са се отнесли с леко подозрение, когато видели в менюто „филе от кенгуру или крокодил”. Неговите наблюдения показват, че мъжете са по-смели да опитат нови неща, но „тези, които наистина се впечатляват са децата, за които тези ястия са като извадени от...приказка”. Редовен клиент на ресторантите, които предлагат крокодилско месо е г-н Исаак Кондос – търговски представител, който казва за всекидневника „Та неа”, че е ял червеи в Тайланд и змийско месо в Китай, и че „когато някой опита крокодилско печено месо, трудно ще му се догади, защото е вкусно и здравословно, а освен това, е и едно много приятно вкусово преживяване.”


«През последните години гърците са станали по-отворени към нови вкусове» отбелязва собственикът на екзотичния ресторант «Алтамира» г-н Никос Цабунарис. Екзотични меса ще могат да се намерят по Коледа и в някои вериги супер-маркети, защото тогава интересът към тях е увеличен. Цените обаче ще бъдат солени – едно кило крокодилско месо ще се продава за около 28 евро.


Освен екзотичните ястия, любителите на интересни вкусове ще намерят на пазара и по-конкретно във Fruit Center на централната ул. Солонос, плодове от далечния изток - лицис, рапутан и магистан. Както казва и собственикът Янис Сарандаенас: „Решихме да заложим на такива продукти, защото винаги има клиенти, които търсят по-различни вкусове без да ги притесняват високите цени.”

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus