Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Най-четеното в GRReporter през 2014

05 Януари 2015 / 17:01:51  Иван Петков
1333 прочитания

Смяната на една година с друга е период, който е подходящ за анализи и равносметки. В началото на 2015 решихме да ви покажем каква е била изминалата година, от гледна точка на най-четените материали на сайта ни.

Читателите на българската версия предпочетоха цялото семейство Амал и Джордж Клуни в борбата им срещу Британския музей. Звездната двойка привлече огромно внимание не само със своята инициатива, но и с посещението на Амал Клуни в Гърция. Археологическата тема продължава и във втората по популярност статия на сайта ни, която обединява интереса на читателската ни аудитория към гробницата в Амфиполи. Откритията привлякоха вниманието както на професионалните археолози и отдадените на темата читатели, така и на целия свят, като беше определено като едно от най-значимите открития през последните години. Едеса - градът на водата заслужено привлече вниманието на много от нашите читатели. Чрез своето класиране материалът отразява популярността на всички пътеписи за красиви места в Гърция, които споделихме с вас. Силна дискусия провокира изказването на известния гръцки композитор Стаматис Краунакис, че допреди 100 години в Северна Гърция говорили на български език. Макар и публикувана в края на миналата година, темата успя да разбуни духовете и да грабне четвъртото място в нашата класация. Либерализацията на гражданството очаквано привлече интереса на нашите читатели, тъй като българската общност в Гърция е една от най-големите чуждестранни общности в южната ни съседка. 

Какви бяха темите, които вълнуваха читателите на английската ни версия? Фамилия Онасис периодично провокираха интереса на нашите читатели. Съдбата на остров Скорпиос решително привлече читателското внимание, почти по същия начин, по който Кристина Онасис никога не би позволила неговата продажба. Земетресенията, които на няколко пъти разтърсиха Гърция през миналата година, успешно атакуваха върха на класацията. Материалът ни, който гласеше, че 50 учени предвиждат земетресенията, се яви като научно пророчество за последвалите природни явления. Земетресението в Кефалония потвърди предвижданията и успешно влезе в класацията ни. Амал и Джордж Клуни отново се появяват, за да потвърдят интереса, който успяха да привлека тпо цял свят в опитите си да върнат в Гърция мраморните плочи отнесени от лорд Елджин през 19 век.

Гръцките ни читатели проявиха най-голям интерес към интервюто, което археологът Диана Димитрова даде специално за GRReporter. Археологическата сага продължава със статията ни, в която ви разказваме как българските войски са предотвратили изнасянето на лъва от Амфиполи в Англия. Все по-добре представящият се в световната ранглиста български тенисист Григор Димитров, успя да спечели читателското внимание на гръцката ни аудитория с цели два материала. Не само играта на чаровния спортист привлича вниманието на многобройните му фенове, но и връзката му с руската тенисистка Мария Шарапова. Размeнени съобщения в Twitter станаха втори повод Григор да присъства сред най-четените статии на гръцката версия на сайта ни. Жилищните условия в България и Гърция е инфографика, която представя усилията на нашия екип в представянето на статистически данни в разбираема форма. Благодарни сме на вниманието, което читателите оказаха на тази инфокрафика, а и на целия раздел, който тя представлява.

Археология и холивудски звезди, земетресения, катаклизми, спортни събития и светския лабиринт на човешките взаимоотношения - всичко това, а и още много повече, привлече вас, нашите читатели, да посетите сайта GRReporter.info. Благодарим ви за оказаното внимание, доверие и подкрепа! През 2015 ви очакват нови интересни събития, статии, галерии, материали и документални филми от нашия екип. Остава да си пожелаем успешна и ползотворна година!

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus