Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

live Бащата на Ани е отговорен за изчезването и знае къде е тя

28 Април 2015 / 13:04:49  Анастасия Балездрова
1328 прочитания

Бащата на 4-годишната Ани Борисова призна, че той е отговорен за изчезването ѝ, както и че знае къде се намира тя, съобщи гръцкият новинарски сайт newsit.gr. Според репортажа на журналиста Теодосис Пану той бил човекът, на когото майката Димитрина Борисова поверила детето преди да замине за България.

Мъжът също е български гражданин. В опровержение на появилата се по-рано днес информация, че той се е явил доброволно в полицията, в репортажа на newsit.gr се посочва, че е бил арестуван в центъра на Атина тази сутрин, както и че е бил задържан и в миналото за случаи, свързани с наркотици.

Първоначално мъжът заявил, че не знае нищо за случая. По време на разпита обаче изпаднал в противоречия и в крайна сметка признал, че той е отговорен за изчезването на Ани.

След продължилия 4 часа разпит признал, че в последно време бившата му партньорка и майка на детето имала връзка с възрастен мъж от Германия, който ѝ изпращал пари. „Уплаших се, че ще вземе детето и ще замине за Германия с него”, казал той.

Според newsit.gr разследващите полицаи не са сигурни, че мъжът казва истината, но са убедени, че и двамата родители знаят къде се намира детето.

В своите показания 24-годишната майка Димитрина Борисова заяви, че на 14 април оставила детето на жена на име Силвия, за да се грижи за него докато тя замине за няколко дни в България. На 21 април тя се обадила на жената, която ѝ казала, че загубила Ани в центъра на Атина. След това майката загубила всякакъв контакт със Силвия, която познавала само по малко име.

Димитрина Борисова подала сигнал в полицията за изчезването на Ани в събота, 25 април. Ден по-късно и по силата на прокурорско нареждане организацията за защита на децата „Усмивката на детето” издаде Amber Alert за издирването на детето. В разследването участва и Интерпол.

Заслужава да се отбележи, че по-рано днес у майката е била намерена сума от 4000 евро. Това засилило съмненията на разследващите, че е вероятно Ани да е станала жертва на незаконно осиновяване.

Сигналът Amber Alert продължава да се излъчва от гръцките медии и да се появява на електронните табла над големите пътни артерии в Атина, а усилията на властите са съсредоточени върху това Ани да бъде открита жива и здрава.

Категории: Българи в Гърция изчезване на дете Ани Борисова баща арест
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus