Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Затворът в Коридалос осъмна с нова директорка

23 Януари 2014 / 09:01:54  GRReporter
1130 прочитания

Пълен хаос цари в затвора в Коридалос, където излежават присъди най-опасните терористи и рецидивисти в Гърция. Препълнените килии и недостатъчният брой надзиратели създавали условия за пълна анархия, от която се възползвали членовете на една от най-кървавите терористични организации - “Конспирация на огнените ядра”.

Те поели в ръце установяването на реда в затвора и така се стигнало и до прословутото парти с Христодулос Ксирос - опасният терорист от “17 ноември”, който излежаваше няколко доживотни присъди за 6 убийства и 5 опита за убийства. След като получи 9-дневен отпуск от затвора, Ксирос отказа да се върне в килията си и в момента полицията го издирва. Вчера бе обявена награда от 4 милиона евро за главата му.
    Срамното петно, което легна върху администрацията на затвора за отпуските на Ксирос, 7 пъти за последните 15 месеца, наложи смяната на директорката. Министерството на правосъдието отстрани Мария Стефи от тази длъжност и назначи на нейно място Хара Куцумихали, досегашна директорка на затвора в град Тива. Още десет надзиратели са отстранени от длъжност и се разпитват от следователите.
    През 2012 Мария Стефи стана първата жена-директор на затвора в Коридалос - длъжност, която преди години изпълнявал и баща й Георгиос Стефис. Майка е на две деца. Преди няколко месеца бомба със часовников механизъм избухна в колата й, паркирана пред дома й в атинския квартал Дафни.

Новата директорка хара Куцумихали работи в системата на гръцкото правосъдие от 28 години.

Категории: Мария Стефи затворът в Коридалос Хара Куцумихали надзиратели препълнени килии Конспирация на огнените ядра христодулос Ксирос
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus