Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

В затвора изнасилвачът от Парос

07 Август 2012 / 13:08:36  GRReporter
1424 прочитания

Районният прокурор в Сирос нареди да бъде откаран в затвора Коридалос 21-годишният пакистанец, обвинен в изнасилването и побоя на момиче на кикладския остров Порос на 22 юли. Задържаният е признал вината си и за първи път е изразил съжаление за случилото се. В показанията си той признава, че първоначалният мотив е бил мобилният телефон на 15-годишната Мирто и когато тя се съпротивила и отказала да му го даде, той започнал да удря главата й в скалите, докато момичето не паднало в безсъзнание.
    Даването на показания закъсня с няколко часа, тъй като не беше възможно да се намери служебен адвокат на пакистанеца. Поради летния период всички адвокати са в отпуск и отказаха да поемат случая. Накрая се намери адвокатка от Миконос, която се зае със защитата му. Транспортирането на изнасилвача става при изключителни мерки за сигурност, той носи защитна жилетка и черна качулка, която покрива изцяло лицето му, охраняват го трима полицаи.
    В неделя вечерта задържаният си поръчал доставка на храна от съседен ресторант, а след като я получил, обвинил доставчика и един полицай, че са го били с дърво. Жалбата му била регистрирана и служителите на реда оставили колегата си и момчето, което разнасяло храната да прекарат нощта в съседна килия. На сутринта пакистанецът бил прегледан от съдебен лекар, който наистина установил рани по лицето му, но те били стари, а не пресни от миналата нощ.
    Инцидентът веднага станал достояние на местната общност на Сирос, която веднага се събрала да протестира пред полицейския участък на острова. Докато траеше днешната му среща с прокурора, 20-тина души протестираха пред съдебната сграда.
    21-годишният пакистанец бе задържан в квартирата си в атинския квартал Неа Халкидона в събота сутринта. Той пребивава в Гърция нелегално и е бил подал молба за доброволно завръщане в Пакистан.  75 на сто от разноските по завръщането се финансират от Европейския съюз и 25 на сто от гръцката държава.
    Семейсквото на 15-годишната Мирто, която продължава да е в критично състояние изпратиха благодарствено писмо до гръцката полиция за залавянето на извършителя и до гръцките медии за дискретното отразяване на инцидента без да навлизат в болезнени подробности.

Категории: изнасилвач Парос побой 15-годишно момиче 21-годишен пакистанец прокурор служебен адвокат
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus