Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

21-годишният пакистанец е извършителят на жестокото изнасилване в Парос

04 Август 2012 / 16:08:05  GRReporter
3012 прочитания

    21-годишният пакистанец, който се оформи като основен заподозрян за жестокото изнасилване на 15-годишно момиче на остров Парос преди десетина дни е извършителят на злодеянието. От тази сутрин той се намира в ареста на атинската Служба за сигурност, където бе подложен на изследвания и разпити, които доказаха връзката му с престъплението.
    При мащабна операция на гръцката полиция в центъра на Атина и в северногръцката област Еврос са задържани 500 чужденци, които не отговарят на условията за законно пребиваване в Гърция. Операцията започна на 2 август и до момента са проверени общо 1500 чужденци. Органите на реда искат да “изчистят” както столичния център, така и областта около границата в Еврос от голямо струпване на нелегални имигранти. В операцията в Еврос са участвали 2500 полицаи, а в Атина още 2000.
    В изявление на говорителя на гръцката полиция Христос Манурас се заявява, че “изолирането на нелегалните имигранти и репатрирането им в собствените им страни е въпрос на национална отговорност и оцеляване”. Той съобщи, че по линията на телената ограда, която Гърция построи преди няколко месеца по границата си с Турция ще се разположи и човешки щит от граничари и 30 специално обучени кучета. Там ще се командироват и екипи на военновъздушните сили, които с хеликоптери ще патрулят над границата, а плавателни съдове ще патрулят по реката.
    Христос Манурас съобщи още, че властите имат намерение да намалят периода от 30 дни, който се дава на заловените нелегални имигранти, за да напуснат Гърция. “Който бъде задържан с нередовни документи, независимо дали се разхожда по улицата или пътува с превозно средство ще бъде настанен в центровете за временно настаняване на имигранти и ще бъде връщан в родината си”, уточни говорителят на полицията.
    В същото време властите искат да дадат възможност на атинския център да възвърне загубения си блясък и да се изчисти от множеството кооперации, пълни с нелегално пребиваващи чужденци, които живеят при недопустимо ниски хигиенни условия. Заедно с полицията в проверките участват представители на прокуратурата и екипи на Центъра за профилактика и борба с епидемиологичните заболявания. Тези кооперации ще се запечатват и ще се дават на разпореждането на Атинската община, която ще поеме архитектурното преустройство на западналите централни квартали. Христос Манурас обяви, че проверките не се ограничават само с нелегалната имиграция, а с всички видове незаконна дейност в центъра като проституция, трафик на наркотици, магазини и заведения, които работят без разрешително.     
    Полицейската операция се характеризира от специалистите като гигантска за гръцките мащаби и се провежда за първи път. Намеренията на правителството са тя да продължи за дълъг период от време.

Категории: полицейска акция нелегални имигранти центъра на Атина заподозрян пакистанец изнасилване на остров Парос
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus