Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Пребиха и вероятно изнасилиха 15-годишна туристка на остров Парос

31 Юли 2012 / 13:07:34  GRReporter
2932 прочитания

Различен ход поема случаят с едно 15-годишно момиче, което бе намерено пребито, полуголо и в състояние на кома на един от най-известните плажове на остров Парос преди девет дни. Няколко часа по-късно то бе пренесено с хеликоптер в болница Атикон в атинското предградие Хайдари с тежки черепно-мозъчни травми. От тогава и до днес жертвата се намира в реанимацията, но лекарите не дават никакви прогнози за вероятността да се възстанови частично или напълно. Те определят състоянието й като критично, но стабилно и под контрол.

Становището на съдебния лекар Никос Калогриас, че е открил следи от спермата на един мъж на банския костюм и тялото на момичето променя изцяло хода на следствието и преценките, че то е паднало върху скалите и тежките наранявания са резултат от ударите в тях.

Версията, по която работят от вчера следствените органи е, че жертвата се е срещнала с мъж на мястото, на което беше открита. В същото време се очакват резултатите от токсикологичното и хистологичното изследвания, тъй като според източници по време на първия преглед съдебният лекар не е установил белези от сексуално насилие. Другият факт, който породи съмненията за нападение е, че телефонът на момичето не беше намерен нито на плажа, нито в морето. Майката твърди, че той е спрял да отговаря, малко преди да намери дъщеря си.

Според статия във вестник То вима полицията разследва 12 мъже – гърци и чужденци, които живеят или работят на остров Парос. Четирима от тях работят на строеж, близо до мястото на престъплението, един е минавал от там по време на побоя, трима са летуващи на острова и поне двама са познавали и са имали контакти със семейството на жертвата.

Полицаите са взели показания от поне 50 души и определят поведението на нападателя като „особено брутално”, след като почти е смлял лицето на момичето. Те посочват, че конкретните действия имат много прилики с нападенията на сатанистите в началото на 90-те години на 20-ти век.

От досега събраните данни е известно, че 15-годишното момиче е летувало заедно с майка си и сестра си в дома на семеен приятел - собственик на магазин на острова. Това била третата ваканция на семейството в района Марписа на кикладския остров. Преди девет дни, в неделния следобед те отишли на плаж. Малката дъщеря казала на майка си, че ще отиде да се поразходи до скалите, които се намират в непосредствена близост. Момичето е било открито там малко по-късно от майка си и сестра си. „Видях я да лежи по гръб, като долнището на банския й и късите й панталони бяха захвърлени настрани. Имаше рани по цялото си лице и издаваше силни звуци, подобни на хъркане. На две от скалите имаше кръв”.

От полицията не изключват възможността момичето да се е отдалечило към скалистата местност заедно с някой свой познат и да е била нападната с цел да бъде изнасилена по стълбите, които водят натам. Нападателят, в страха си, че може да го издаде вероятно е блъснал момичето към скалите и при падането са се получили тежките травми по главата. 

В радиус от около 100 метра от мястото на нападението се намират три хотелски коплекса. От сградата на единия от хотелите има пълна видимост към него и от полицията изразяват учудването си за решението на нападателя „да извърши толкова жестоко нападение, след като е могъл да бъде забелязан много лесно и при условие, че все още не е било тъмно”. Също толкова странно е, че до момента полицията не е открила нито един очевидец на случилото се.

През следващите дни се очакват резултатите и на други изследвания, след като по шията на момичето са били открити белези, причинени от нападателя в опита му да я удуши с кърпа или с презрамката на банския й.

Според източници от полицията разследват също случай на нападение срещу местен бизнесмен, което е станало три дни преди нападението срещу момичето близо до конкретния плаж. Извършители в този случай са били трима чужденци.

Властите и семейството на жертвата отправиха открит призив към всички, които може да са видели някого да я придружава да информират полицията. 

Категории: Криминална хроника нападение Парос побой изнасилване туристка разследване
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus