Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

live Стрелба с калашников по централата на Нова демокрация

14 Януари 2013 / 08:01:57  GRReporter
1307 прочитания

Около 3 часа призори двама души на мотоциклет приближили сградата и открили стрелба, няма данни за пострадали, но според държавната телевизия НЕТ куршум е открит и в офиса на премиера Андонис Самарас. Около сградата на централния булевард Андреас Сигру са намерени общо девет гилзи от изстреляни партони. Районът е отцепен от мощни полицейски сили, а инцидентът се разследва от службата за борба с тероризма.

    Според други източници обаче нападателите били трима и пристигнали с лек автомобил, тъмен цвят, тип седан. Единият стрелял по входа на сградата и по прозорците на втория етаж, където се намира и кабинета на президента на партията и министър-председател на Гърция Андонис Самарас. Другите двама събирали гилзите на патроните. Един от куршумите счупил прозореца на премиерския кабинет, ударил тавана, рикуширал в една от стените и паднал на земята. Освен него още осем гилзи са намерени на мястото на инцидента. Всички веществени доказателства, включително и записите на охранителните камери са пренесени в специализираните лаборатории на гръцката полиция за по-нататъшни изследвания.

    В неделната сутрин непознати подпалиха кола пред къщата на брата на правителствения говорител Симос Кедикоглу.  “От взривните изказвания до взривните нападения разликата е малка. Няма добро насилие и лошо насилие”, заяви пред телевизия Скай Симос Кедокоглу. Той подчерта решимостта на правителството да неутрализира напълно напрежението, което се създава от паравоенните структури в Гърция и директно обвини СИРИЗА, че създава атмосфера на политическа нетърпимост. Правителственият говорител съобщи, че и лично той е получавал телефонни обаждания със заплахи за живота му.
    Миналата седмица гръцката полиция разчисти две големи явки на анархисти в центъра на Атина, известни като вила Амалия и вила Калас.

Очаквайте подробности

Категории: Нова демокрация стрелба с калашников Андонис Самарас куршуми
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus