Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Симеон Сакскобургготски гост на юбилея на гръцката кралска двойка

19 Септември 2014 / 12:09:51  GRReporter
2891 прочитания

Над 200 бивши и настоящи крале и кралици, корабни магнати, политици, бизнесмени и собственици на медии бяха гостите на коктейла, който организира гръцката кралска двойка, за да отпразнува 50-годишнината от своята сватба.

Константин и съпругата му Анна – Мария посрещнаха високите си гости и приеха техните пожелания в Морския клуб в Пирея.

За повода бяха пристигнали двете сестри на Константин – кралицата на Испания София и принцеса Ирини, както и дъщерите на София Елена и Кристина. Разбира се, присъстваха петте деца и внуците на някогашния гръцки крал и съпругата му.

На коктейла присъстваха представители на няколко кралски фамилии – датската кралица Маргрете II-ра, сестра на Анна – Мария, принцът на Йордания, някогашният български цар Симеон Сакскобургготски и съпругата му Маргарита и сръбският принц Александър и съпругата му Екатерина.

Сред гостите се намираха и някои от най-крупните гръцки бизнесмени като Вардис Вардиноянис и съпругата му Марианна, собственикът на телевизия Антена Минос Кириаку и съпругата му Мари, собственикът на медийна група ДОЛ Ставрос Психарис, известният адвокат Александрос Ликурезос и съпругата му – актрисата Зои Ласкари, бившият външен министър Дора Бакояни и съпругът й Исидорос Кувелос, председателят на Гръцкия олимпийски комитет Спирос Капралос, корабните магнати Лемос, Ниархос, Гуландрис, Маркос Номикос и други.

Кралицата на Испания София (сестра на Константин)

 

Датската кралица Маргрете II-ра и принцеса Бенедикте (сестри на Анна-Мария)

 

Симеон Сакскобургготски и съпругата му Маргарита

 

 

Вардис Вардиноянис и съпругата му Марианна

 

Дора Бакояни и Исидорос Кувелос

 

Александрос Ликурезос и Зои Ласкари

Всички те бяха посрещнати на вратата на Морския клуб от празнуващите Константин и Анна – Мария.

Коктейлът започна малко след 21:00. Според източници менюто се е състояло от:

Предястие - равиоли с пълнеж от произведен на остров Егина шам-фъстък,

Основно ястие – филе от телешко месо с картофи или риба,

Десерт – чийз кейк.

Масите са били отрупани със скъпи вина и шампанско.

В началото на вечерта Константин произнесъл реч, а на поставената за целта видео стена гостите гледали видео, на което внуците му отправили своите пожелания към баба си и дядо си за златната им годишнина.

За доброто настроение на гостите се погрижил оркестър и певци, които изпълнили арии от известни опери.

По-рано сградата на атинската митрополия бе отворена за пръв път след земетресението през 1999, което й причини сериозни щети, за да се проведе специална церемония в чест на гръцката кралска двойка.

снимка: espresso.gr

В 12:00 Константин и Анна-Мария, децата и внуците им влязоха в храма, където в присъствието на гръцкия архиепископ Йероним бе прочетена специална молитва за здраве и дълголетие. По време на кратката церемония църковен хор изпълняваше византийски химнове.

снимка: espresso.gr

Специално за повода в центъра на храма бяха поставени двата трона, върху които е издялана корона и гръцкото знаме, използвани на сватбата им преди половин век.

Празненствата за златната сватба на Константин и Анна-Мария станаха повод в Атина да се съберат много знаменитости, част от които присъстваха и на вечерята, която испанската кралица София организира на 17 септември по случай именния си ден в Музея на Акропола. 

Принц Павлос и съпругата му Мари-Шантал

Принцеса Алексия със съпруга си Карлос Моралес

 

Принц Николаос и съпругата му Татяна Блатник

Принцеса Теодора и принц Филипос

 

Испанската принцеса Елена

Сръбският принц Александър и съпругата му Екатерина

Издателят Ставрос Психарис и съпругата му

Категории: Знаменитости гръцко кралско семейство 50-та годишнина Константин Анна-Мария Симеон Сакскобургготски кралица София
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus