Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Сакис Рувас стана на 40, но се чувства като хлапе

05 Януари 2012 / 16:01:33  GRReporter
3549 прочитания

Звездата на гръцката поп сцена Сакис Рувас навършва днес 40 години и заявява, че това не го притеснява ни най-малко. “Чувствам се хлапе”, признава музикантът, който е покорил сърцата на малки и големи. Феновете му са на възраст между пет и седемдесет и пет, а лицето му може да се види на билбордове от музикални събития през реклама за дъвки до благотворителни организации за грижа за деца в нужда. Има 14 студийни албуми и два концертни, участвал е с централни роли в шест филми. Партньор в живота му е моделът Катя Зигули, с която има две деца. Той е гръцкият поп идол и успехът му е познат и извън границите на средиземноморската страна.

“Възрастта не играе никаква роля в това, какво човек може да постигне или на какво е способен. Влияе само върху узряването на ума и физическото развитие”, заявява Сакис пред списание Даун Таун във връзка с кръглата си годишнина. Той споделя, че когато е бил тийнейджър хората между 30 и 40 години са му са се виждали старци, а днес самият той на същите години се чувства като хлапе. Благодарен е на своите фенове за любовта, която му дават вече почти 20 години и смята да продължи все така напред.

“Когато започнах да пея на концертите ми идваха момчета и момичета на моята възраст. Порастнахме заедно, те имат деца, които също обичат моята музика”, казва гръцката поп звезда. Той смята, че една от най-големите му награди в живота е, че може да прави това, което най-много обича и в същото време да радва с творчеството и усилията си толкова много хора. “Трябва да призная, че когато говорим за работата най-голямото удовлетворение, което изпитвам минава през визуализацията. Дори баби и дядовци идват на концертите ми заедно с техните внучета”. Сакис споделя, че енергията, която получава от аудиторията си е несравнима. На концерта за промоцията на новия си албум “Παράφορα” певецът събра над 18 хиляди души, които пяха в един глас най-големите му хитове.

Рувас не е чужд и на благотворителността. Миналата година стана лице на известна марка дъвки от продажбата, на които отидоха значителни средства към фонда за поддържане на болницата за лечение на деца с рак “ЕЛПИДА”. След като Сакис влезе в кампанията бяха продадени над един милион опаковки, което спечели на клиниката към фондацията 100 хиляди евро за по-малко от година. Каквото докосне певецът се превръща в злато, коментират неговите фенове.

За връзката си с децата, които са в беда певецът казва: “Преобръща ти живота. Много е важно да изживееш отблизо света на децата в дома на Асоциацията на приятелите на децата с рак ЕЛПИДА или в онкологичната клиника създадена от Марияна Вардинояни. Не е лесно да обясня как се чувствм, когато посещавам децата там, виждам отблизо родителите им, борбата им и смелостта им. Това са потресаващи картини. Карате да преосмислиш нещата и да оцениш в по-голяма степен живота, здравето и ситуацията, в която се намираш”.

През 2011 стана ясно, че на Рувас не е чужда и политическата ангажираност. Познат най-вече с музикалната си кариера и от светските предавания, миналия ноември той нададе глас и срещу политическата нерешителност на гръцкото държавно управление. От своя профил в една от социалните мрежи той заяви: “Не искат да намерят по-добро решение за Гърция! Просто искат да запазят властта в ръцете си. Срам!!” За онзи период Сакис казва, че му е било дошло до гуша от игрите в страната кой ще поеме властта. Той е категоричен, че това, което се случва в момента в Гърция не е обобщаващо нито за цялата страна, нито за целия народ. Не отрича, че проблемите са много, но смята, че страната има потенциял. “Смятам, че Гърция е много богата страна. Не казвам, че в момента имаме пари, но Гърция не трябва да се опира на само валутата, а на суровините си. Имаме както природен, така и човешки потенциал. Ако ги управляваме правилно сега и в бъдеще, ще можем да си спечелим по-добър живот”.

Категории: Общество известности Сакис Рувас Елпида деца с рак
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus