Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Правителството на Самарас оцеля

11 Ноември 2013 / 07:11:55  GRReporter
882 прочитания

153-ма депутати от управляващата коалиция Нова демокрация - ПАСОК отхвърлиха вота на недоверие към правителството на Андонис Самарас. 124 депутати гласуваха “за”, 17 се въздържаха. Това са резултатите от среднощния вот, с който приключиха тридневните дебати за бъдещето на правителството.
    Вотът на недоверие бе внесен от опозиционната СИРИЗА, като ответна реакция на нахлуването на полицията в окупираната сграда на Гръцкото национално радио ЕРТ.

    “Правителството излезе победител. Изборите ще са през 2016”, заяви малко след полунощ премиерът Андонис Самарас. “Правителството беше победено. Очакват ни нови мерки, данък върху имуществото и бюджет. За тях Самарас не каза нито дума. Продължаваме”, беше коментарът на депутата от СИРИЗА Димитрис Пападимулис. 

    Единствената изненада на вечерта беше депутатката от ПАСОК Теодора Цакри, която гласува в подкрепа на искания от СИРИЗА вот на недоверие на правителството и веднага беше отлюспена от парламентарната група на социалистите. Така тяхната група от 28 вече е 27 депутати, а управляващото мнозинство се редуцира от 155 на 154 депутати.

Категории: гръцки парламент вот на недоверие Андонис Самарас управляваща коалиция Нова демокрация ПАСОК СИРИЗА
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus