Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

По 20 евро струват билетите за мачовете на Григор Димитров в Атина

02 Април 2014 / 07:04:29  GRReporter
1314 прочитания

За 20 евро на ден многобройните почитатели на чаровния български тенисист Григор Димитров ще могат да наблюдават мачовете му в Атина по време на тридневния двубой между отборите на България и Гърция за оставането във Втора Евро-африканска група на турнира за купата Дейвис. Разпродажбата на билетите започва днес, сряда, 2 април на кортовете в Илиуполис, както и в офиса на Гръцката федерация по тенис в квартал Панграти.
Първите два индивидуални мача от три победни сета ще се играят в петък от 13,00 часа. В 12,30 часа същия ден на кортовете ще дефилират двата отбора. В събота в 14,00 часа ще се изиграе мачът на двойки, а турнирът ще завърши в неделя в 10,00 сутринта, когато ще се изиграят последните два индивидуални мача.
   Тенис-клубът в Илиуполис трескаво се готви за звездния си момент. За да могат да се съберат всички фенове на Григор, но и на тениса като спорт, който е изключително популярен в Гърция, около кортовете се монтират допълнителни трибуни.
Освен 15-тия в световната ранг листа Димитров, в българския отбор са още Димитър Кутровски, под номер 403, Тихомир Грозданов, номер 411 и Динко Халачев, номер 1148. От гръцка страна ще се състезават първата ракета Тодорис Ангелинос, Александрос Якупович, Маркос Каловелонис и Харис Капоянис.

Българският отбор пристигна в понеделник в гръцката столица и вече започна тренировките си на червените кортове в Илиуполис. "Доволни сме от корта и от комплекса като цяло. Тренировката вчера беше ползотворна, днес имаме още две занимания", заяви капитанът на отбора Тодор Енев. Григор Димитров пристига в Атина днес и утре ще присъства на тегленето на жребия за мачовете, което ще стане в 11,00 часа в клуба в Илиуполис.

Снимката е предоставена от Българската федерация по тенис.

Идването на Григор Димитров в Атина има не само спортен, но и светски блясък, тъй като гръцките медии съобщават, че красивият българин ще бъде съпроводен и от приятелката си Мария Шарапова. Местните журналисти отдавна ги обявиха за "двойка на годината". Според публикация в гръцка медия Шарапова е поканена от бизнесмена и майстор сладкар Стелиос Парлиарос и ще участва в рекламна проява в Athens Metro Mall в квартал Агиос Димитриос в четвъртък следобед. Очаква се Шарапова да участва и в няколко телевизионни предавания, включително и в шоу за таланти. Навсякъде водещи и продуценти се надяват с нея да се появи и Григор Димитров, ако това не пречи на задълженията му към купа Дейвис. Въпреки че все още няма официално потвърждение на цялата тази светска информация, не е изключено Маша да се появи в Атина, тъй като следващата й изява на кортовете ще бъде чак на 21 април в Германия.

Представител на Athens Metro Mall заяви пред GRReporter, че ръководството няма информация за провеждането на подобно събитие. Но дори и Мария Шарапова не дойде в Атина, гръцките фенове на тениса ще имат възможността да гледат играта на Григор Димитров, един от най-обещаващите млади таланти в престижния спорт.

Категории: Григор Димитров Атина билети купа Дейвис червени кортове тенис клуб Илиуполис федерация по тенис
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus