Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Гръцките медии: Григор Димитров е бъдещият номер едно в световния тенис

31 Март 2014 / 09:03:12  GRReporter
2411 прочитания

Голямото събитие за гръцкия тенис - участието на Григор Димитров в отбора на България в предстоящия двубой с Гърция за оставане във втора Евроафриканска група за купа “Дейвис” е една от водещите теми в гръцките спортни медии. “Една голяма тенис звезда ще стъпи на кортовете в клуб Илиуполис”, пише сайтът pamesports.gr
    Медията припомня, че това е второто участие на Григор Димитров на състезание в Атина. Първото е било през далечната 2008, когато той прави първите си стъпки в професионалния тенис. Тогава е участвал в турнира Challenger с награден фонд 125 000 долара, организиран от Aegean Tennis Cup. “Оттогава обаче се промениха много неща. И специалисти, и любители определят Димитров като бъдещият номер едно в световния тенис”, пише още изданието.
    Друг новинарски сайт inews.gr предвижда голям интерес към състезанието в края на седмицата: “Голямо стълпотворение ще се състои в Илиуполис през идващите петък, събота и неделя, а причината е изгряващата звезда на световния тенис Григор Димитров, който се отзова на молбата на Българската федерация по тенис и се включи в отбора на страната си в двубоя срещу Гърция”, пише медията.
    gazzetta.gr припомня, че последните две срещи между отборите на България и Гърция са били печелени от домакините, а последната победа за отбора на България е била през 1990. Други спортни издания като sport24.gr и novasport.gr определят като нулеви шансовете на гърците за победа.
    Българският отбор пристига днес в Атина, а най-голямата му звезда Григор Димитров, който току що се изкачи до номер 15 в световната ранг листа, ще дойде в гръцката столица в сряда. Домакините от клуба в Илиуполис съобщават, че Григор ще присъства на тегленето на жребия за турнира в четвъртък от 11,00 часа. Те уверяват, че червените кортове са в отлично състояние и очакват с увереност едно спортсментско състезание.

 

Категории: Григор Димитров Атина Купа Дейвис турнир България-Гърция тенис клуб Илиуполис световен тенис
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus