Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Обир в частен оръжеен музей

05 Юни 2014 / 13:06:46  GRReporter
635 прочитания

Частният оръжеен музей на бизнесмена Анастасиос Палис в атинското предградие Коропи стана обект на обир малко преди 22:00 в сряда.

Според източници, четирима неизвестни нападатели нанесли побой и завързали пазача. След това отворили и откраднали съдържанието на два или три контейнера с недействащо оръжие – музейни експонати.

Други източници твърдят, че не е ясно дали откраднатите предмети са оръжия или нещо друго.

Пазачът успял да се освободи от въжето сам в ранните сутрешни часове и се обадил в полицията, която започна разследване по случая.

Музеят „Палис” бе разследван обстойно през октомври миналата година, когато собственикът му Анастасиос Палис бе обект на разследване във връзка с източването на FBBank.

В рамките на разследването за престъпната дейност на Златна зора полицията бе открила четири контейнера, пълни с оръжия. Арсеналът бе пренесен в полицейските лаборатории, където бе направен пълен списък на експонатите.

Собственикът на музея Анастасиос Палис даде показания през декември 2013. След като му бяха наложени ограничителни мерки той бе пуснат на свобода, но няколко дни по-късно му бе наложена мярка за предварителен арест във връзка с кредита от FBBank.

Заслужава да се отбележи, че при предишен обиск в дома на Палис в предградието Панорама Вулас бяха открити еднострелни пушки, снимки на Хитлер и нацистки символи.

Категории: Криминална хроника обир оръжия музей Анастасиос Палис нацистки символи Златна зора финансов скандал FBBank
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus