Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Изнасилвачът от Парос отговаря пред прокурора

05 Август 2012 / 11:08:39  GRReporter
2059 прочитания

21-годишният чужденец, най-вероятно от пакистански произход се призна за виновен за изнасилването и побоя над 15-годишната Мирто на 26 юли на остров Парос. “Видях я да се изкачва по скалите със слушалки в ушите и се опитах да взема мобилния й телефон. Тя се възпротиви и се ядосах. Започнах да удрям главата й в скалите, за да спре. Когато падна безчувствена, свалих дрехите й”, разказал Али М. на полицията. При обиска на квартирата му в Парос, полицаите бяха събрали генетичен материал, който съвпаднал със спермата, открита по дрехите на момичето. При ареста му е взета втора проба, която също съвпаднала с ДНК-то, открито по жертвата.
    Вчера сутринта престъпникът бе откаран в атинската Служба за сигурност, след като полицаите проследиха мобилния му телефон и откриха квартирата му в Пирея, където живеел с още двама свои сънародници. И тримата били задържани с нередовни документи, тъй като пребивавали нелегално в Гърция.
    В следобедните часове той бе откаран на остров Сирос, където дава показания пред районния прокурор. Случайни минувачи на слизане от ферибота освиркаха полицейските коли, в една от които бе и престъпникът. Сред тълпата е имало и членове на нацистката Златна зора, твърди местното издание syrostoday.gr Тук може да видите видео от пристигането на конвоя. За да се избегнат инциденти, явяването му пред районния прокурор ще стане при строги мерки за сигурност.

Категории: изнасилване в Парос 21-годишен пакистанец 15-годишната Мирто гръцка полиция ДНК прокурор в Сирос
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus