Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Българският език в чужбина - как да го изучаваме?

27 Април 2014 / 09:04:51  GRReporter
1640 прочитания

Препечатваме статията от Блога на българите в Австрия Melange Bulgaren
Стандартизиране на българския език спрямо европейската езикова рамка, въвеждане на адаптирани учебници и програми за изучаване на български език в чужбина, възможност за полагане на матура и на ученици, които живеят и учат в страни от Европейския съюз. Това бяха основните проблеми, които дискутираха учители от 179 училища зад граница заедно с представители на Министерство на образованието и науката и екпсерти от Агенцията за българите в чужбина. Те се събраха във Виена на тридневна конференция на тема „Модели на качествено изучаване на българския език в чужбина”.

Категории: обучение по български език зад граница асоциация на българските училища в чужбина агенция за българите в чужбина Виена Дом Витгенщайн
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus