Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Алкет Ризай - развръзката

18 Март 2013 / 09:03:22  GRReporter
1070 прочитания

С един малък транзистор и батерия, прикрепени към тялото с изолирбанд албанският рецидивист Алкет Ризай успя да заблуди гръцката полиция близо 24 часа, че има по себе си половин килограм взрив тип С4. Като заплаши, че ще се самовзриви той успя да задържи шестима заложници и да изнудва органите на реда в продължение на десетки часове да му предоставят автомобил, с който да избяга от затвора в Маландрину.
    Трилърът, за който GRReporter подробно ви уведомваше премина в етапа на развръзката към 20,20 в неделя вечерта, когато благодарение на усилията на преговарящите експерти Ризай се съгласи да освободи трима от заложниците. Особено решаваща е била ролята на висш офицер от гръцката полиция, който е участвал в двете предишни залавания на Ризай след двете му кинематографични бягства с хеликоптер от затвора Коридалос.
    Цялата операция носила кодовото име “Полидевкис”. Най-напред е била засилена охраната на всички затвори на територията на Гърция с всички налични сили на полицията. На територията на Фокида, областта в която се намира затвора Маландрину е обявено извънредно положение, струпват се огромни полицешски части, включително и такива със специално предназначение. Военновъздушни сили охраняват небето над областта.
    Започват преговорите с Ризай при пълно сътрудничество между полиция, прокурор и управата на затвора. В един момент рецидивистът казва ключовите думи: “Добре, хайда да свършваме” и се предава.

Още по темата:

Алкет Ризай държи заложници в затвора в Маландриу

Алкет Ризай в отчаян опит за бягство от затвора

Полицията нахлу в затвора Маландрину

 

 

Категории: Алкет Ризай бягство от затвор Маландрину заложници надзиратели полицияКриминална хроника
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus