Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

live Алкет Ризай в отчаян опит за бягство от затвора

17 Март 2013 / 10:03:20  GRReporter
1197 прочитания

    Алкет Ризай, албанският рецидивист, спечелил си славата на един от най-коравите злодеи в Гърция прави отчаян опит да избяга от затвора в Маландрину. Както GRReporter вече писа Ризай държи като заложници 6 души - най-ветоятно четирима надзиратели и двама затворници. Според информации от полицията той се държи като човек, който няма какво да губи и  е решен да стигне до крайност. По тялото му има половин килограм експлозив тип С4, експерти преценяват психическото му състояние като крайна възбуда и се опасяват, че може да прибегне до отчаяни действия.
    Преди около няколко часа полицията, която е съсредоточила големи сили около затвора е използвала сълзотворен газ, което допълнително е ядосало Алкет Ризай и реакцията му е била бурна. Заложниците, които го наблюдават от непосредствена близост са в паника за живота си и молят властите веднага да удоволетворят всички искания на албанеца.

    Според непотвърдена информация като посредник в преговорите с похитителя се е намесила и приятелката му Сула - Аспасия Митропия, която също излежаваше присъда за съучастие в двете му бягства от затвора Коридалос, но наскоро бе освободена. Пред електронното издание zougla.gr адвокатът на престъпника Сакис Кехайоглу потвърждава, че е говорил с клиента си по телефона около 1 часа след полунощ и че той се намира в силна психическа възбуда. Настоява да му бъде осигурен автомобил, с който да избяга от затвора.
    Според експерти взривният материал С4, който е увил около тялото си Ризай се използва от военните, но и от цивилни при разрушаването на сгради. Той е един от любимите взривове на терористите и особено на самоубийците-камикадзе. Количеството от половин килограм е достатъчно голямо, за да унищожи хората, които се намират в близост до Ризай. За момента не е ясно как този взрив и то в такова количество е бил вкаран вътрев затворническите помещения.
Очаквайте подробности.

 

Категории: Алкет Ризай бягство от затвор заложници МеландринуКриминална хроника
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus