Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

live Полицията нахлу в затвора Маландрину

17 Март 2013 / 14:03:21  GRReporter
1667 прочитания

Полицейски части нахлуха в затвора в Маландрину, където от снощи албанският рецидивист Алкет Ризай държи шест заложници. Един от тях, надзирател в затвора е успял да се измъкне от похитителя си и твърди, че Ризай е готов "или да умре, или да излезе на свобода". В момента престъпникът заедно с останалите 5 заложници и двама свои помощници се намира в комендантството на затвора и няма зрителен контакт с портала и двора, където е полицията. Той иска да му бъде предоставен автомобил, за да избяга от затвора заедно със сподвижниците си и заложниците. През нощта е говорил няколко пъти с адвоката си Сакис Кехайоглу и един път с приятелката си Сула, които са се опитали да го убедят да се предаде. Както GRReporter вече писа, Ризай се намира в силна нервна възбуда и всички се опасяват, че е готов на крайни ходове. 

Засега изглежда, че тактиката на полицията е "Оставете го да се изтощи". По-рано тази сутрин специалните части използваха сълзотворен газ, който предизвика негодуванието на престъпника. Около 14,00 часа се чули изстрели. Полицията е завардила всички основни пътни артерии в областта Фокида, в която се намира известният като "гръцкия Алкатраз" затвор. Издирват се от снощи два автомобила, които според полицията очаквали Ризай в околността и имали готовност да го скрият в неизвестна посока. Става дума за сребрист опел, в който пътували двама албанци и за Сузуки Витара, шофиран от жена.

Преди малко полицията разпространи снимка на Алкет Ризай и неговите заложници:

В интервю за албанския сайт news24 майката на Алкет, Доника Ризай апелира към албанските власти да се намесят и да защитят сина й. "Алкет е добро момче, спокоен. Вчера говорих с него, нищо не ми каза. Не е нито крадец, нито престъпник, нито убиец. Гръцките власти искат да го осъдят на 25 години затвор, защото избяга на два пъти. Това не е възможно никъде в света", твърди Доника Ризай. И призовава сина си: "Не се предавай, Алкет! Докрай преследвай целта си", се твърди в изданието.

Категории: Алкет Ризай бягство от затвор Маландрину заложници надзиратели полицияКриминална хроника
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus