Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Уорън Бъфет опровергава, че купува гръцки остров

22 Юли 2015 / 09:07:54  GRReporter
1058 прочитания

Американският магнат Уорън Бъфет определи като „плодове на развито въображение” публикациите, според които той и италианският брокер Алесандро Прото са закупили гръцкия остров Агиос Томас.

„До появата на тези публикации не бях и чувал за този тип (има предвид Прото – б.а.), който твърди тези неща за гръцкия остров”, се посочва в изявление на Бъфет, което бе разпространено по електронна поща от неговия говорител.

„Новината” бе публикувана в съботния брой на гръцкия вестник „Прото тема”. След това тя бе препубликувана от различни медии, сред които и атинската информационна агенция, както и сайт на американското списание Newsweek.

В същото време, в отговор на въпрос от страна на агенция Reuters, италианската компания Proto Enterprises съобщи, че изявленията на Алесандро Прото са били преиначени. „Г-н Прото никога не е казвал, че Уорън Бъфет е купил гръцки остров. Той каза, че е бил изразен интерес за предлагане на остров с цел да бъде закупен от него”, заяви асистентката на Прото Ферерика Сала в електронно съобщение. „Ние не носим отговорност за това, че медиите разпространяват новините по различен начин”.

Сала посочи, че Алесандро Прото се е надявал да се възползва от рекламата, „за да осъществи директен контакт с г-н Бъфет”, като се позова на една любима на американския магнат сентенция: „Разбираш кой плува гол, само когато приливът се отдръпне”. В съобщението на Сала се посочва: „В конкретния случай г-н Прото е облечен и рано или късно ще продаде гръцкия остров на г-н Бъфет”.

Категории: Уорън Бъфет гръцки остров Агиос Томас италиански брокер Алесандро Прото
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus