Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Спорният образ на Янис Варуфакис в анкетата на GRReporter

04 Март 2015 / 17:03:16  Иван Петков
820 прочитания

След като се появи информация, че германски политици искат смяната на министъра на финансите Янис Варуфакис, към които се присъединиха журналисти от стария континент, нямаше как да не попитаме нашите читатели: Какво ви е мнението за гръцкия финансов министър Янис Варуфакис?

На българската страница на сайта ни 31% от читателите са на мнение, че поведението на Янис Варуфакис е арогантно и вреди на Гърция. В същото време на второ и трето място са отговори, които одобряват и дават шанс на гръцкия финансов министър. 26% от анкетираните дават своя вот за отговора, според който той има свой стил, като бъдещето ще покаже дали е успешен. 21% от читателите на тази езикова версия смятат Янис Варуфакис за страхотен финансов министър. 12% са на мнение, че той ще е първият министър, който ще си отиде от кабинета, а 11% споделят виждането, че небрежният външен вид е причината министърът да не бъде вземан на сериозно. 54% неодобрение срещу 46% одобрение.

По-ясно изразено е мнението на читателите на английската страница на GRReporter, макар и тук да се забелязва поляризиране на вота. 39% са на мнение, че гръцкият министър на финансите има свой стил, който ще бъде оценен след време. 30% смятат, че е страхотен финансов министър, чиито действия са еталон за човек с неговото положение и заеман пост. 16% от читателите на Гръцката версия се опасяват, че действията на Варуфакис са арогантни и вредят на Гърция. В края на анкетата се намират отговорите, според които никой не го приема на сериозно заради небрежния начин на обличане (9%) и че той ще е първият сменен министър (6%).

Най-ясно изразена подкрепа за Янис Варуфакис изразяват читателите на гръцката страница на сайта ни. 46% са на мнение, че министърът има свой стил и само бъдещето ще покаже дали е успешен. 26% го смятат за страхотен министър на финансите, който се действа така, както трябва да действа един финансов министър. 14% намират поведението му за арогантно и вредящо на Гърция. 11% не одобряват вдигнатата яка на сакото и разпасаната риза, които, според тях, са причината никой да не взема на сериозно на сериозно Янис Варуфакис. Едва 3% са на мнение, че той ще бъде първият сменен министър от новото гръцко правителство.

Независимо дали Европа харесва или не Янис Варуфакис и неговите действия и поведение като министър на финансите на Гърция, видно е, че читателите на GRReporter по-скоро одобряват министъра и са склонни да му дадат кредит на доверие.

В най-новата ни анкета ви питаме:  "Според вас, има ли в Гърция хуманитарна криза, както твърди правителството на СИРИЗА? ". Не забравяйте да аргументирате вашия отговор в коментарите под анкетата!

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus