Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

След Жаклин Кенеди и дъщеря на руски олигарх ще мине под венчило на острова на Онасис

19 Октомври 2015 / 11:10:31  GRReporter
1545 прочитания

В дъждовния следобед на 20 октомври 1968 остров Скорпиос привлече международния интерес с първото  и единствено в продължение на десетилетия светско събитие. В този ден на малкия остров в Йонийско море Аристотел Онасис се ожени за вдовицата на убития президент на САЩ Джон Кенеди, Джаки Бувие-Кенеди.

снимка: Jack Garofalo/Paris Match via Getty Images  

Точно 47 години по-късно, в следобедните часове на 21 октомври 2015 новата собственичка на Скорпиос Екатерина Рибольовлева ще се омъжи за своя 34-годишен партньор Хуан Сартори. Той е бизнесмен със световно присъствие, роден в Уругвай, но израснал и получил образованието си в Швейцария. Сартори е президент на компанията Business Group, която е заета в енергетиката, петрола, пазара на недвижимо имущество и други икономически сектори в Латинска Америка.

26-годишната Екатерина се сдоби с острова на Онасис през 2013, когато баща ѝ – руският олигарх Дмитрий Рибольовлев го откупи от внучката на гръцкия милиардер Атина Онасис. В ексклузивно интервю за гръцкото издание Вима тя определя Скорпиос като „митичен остров, един къс земя, който се превърна в рай със своя собствена история”.

Рибольовлева говори с възхищение за Аристотел Онасис, който по думите ѝ е бил „един харизматичен и решителен мъж”, но избягва да го сравни с баща си на лично и предприемаческо ниво. В интервюто тя разказва за отношенията си с Атина Онасис и разкрива, че внучката на легендарния Аристотел е знаела за желанието ѝ да откупи Скорпиос. „Бях ѝ казала, че ако някога реши да се раздели с острова, да ме информира незабавно”, разказва бъдещата булка пред Вима.

„Скорпиос означава много за мен. Той е личното ми убежище, което ми помага да си почина и да се върна към задълженията си по-силна. Той е вторият ми дом, идеалната дестинация за моите ваканции. Той е мястото, където мога да се отпусна и да се почувствам напълно свободна. Усещам, че мога да попия част от хармонията и спокойствието на това специално място. То е също свещено, изпълнено с история, традиция и респект. Всичко това се дължи на наследството, което е оставил зад себе си Аристотел Онасис”, казва Рибольовлева.

На въпрос доколко фактът, че Скорпиос е бил собственост на Онасис в миналото е повлиял на решението ѝ да го откупи тя отговаря: „Онасис е бил един много умен и надарен човек (…)Купил е острова през 1962, когато той е бил необитаем. Успял е да го превърне в уникално място за почивка за фамилията Онасис, като е донесъл на него вода и пясък. Посадил е хиляди дървета и е построил основната къща и по-малките сгради. Пълното отдаване, щедростта и тясната му връзка с местното общество са вдъхвали респект към него. Той остава една личност, която помним и на която се възхищаваме”.

В коментар за наложеното мнение, че за разлика от бизнесмените в миналото, които са действали предимно основани на своя предприемачески инстинкт, съвременните са по-скоро технократи, Екатерина Рибольовлева отбелязва: „Очевидно е, че днешната бизнес среда не напомня с нищо на съответната в миналото. Много неща са се променили. Сега живеем в епохата на технологията и бързата информация (…) Тогавашната среда е принуждавала предприемачите да се основават и доверяват на инстинкта си. Използвали са своята прозорливост и мъдростта, до която са достигали по емпиричен начин. Научили са се да разчитат на себе си. Всяко поколение може да предостави много неща и е нужно да сме достатъчно разумни, за да се поучаваме от всички”.

снимка: Rex Features 

Екатерина Рибольовлева посочва, че на Скорпиос се провеждат обновителни ремонти, които обаче не нарушават естествената среда, нито поръките в завещанието на Аристотел Онасис. Тя разказва, че прекарва по-голямата част от времето си в пътувания между Монако, Лондон и Ню Йорк. „Харесва ми също да пътувам в Южна Америка”, допълва дъщерята на руския олигарх Дмитрий Рибольовлев.

Предпочитанието ѝ далеч не е изненадващо, тъй като бъдещият ѝ съпруг е роден в столицата на Уругвай Монтевидео. Сватбата ще се състои идващата сряда (21 октомври) на Скорпиос и както самата тя твърди, ще  бъде скромна. „Ще отпразнуваме събитието с една скромна церемония, на която ще присъстват само семейството и най-близките ни приятели. Това е важно за мен. Чрез това голямо събитие Скорпиос ще се свърже още повече с най-важните моменти в живота ми”, посочва в края на интервюто Екатерина Рибольовлева. 

Категории: Знаменитости остров Скорпиос Екатерина Рибольовлева сватба Хуан Сартори Аристотел Онасис Жаклин Кенеди
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus