Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb
  • warning: array_reverse() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 294.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 296.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 300.

Случаят Захопулос – история с много мерзавци

16 Юни 2008 / 10:06:49  GRReporter
776 прочитания

            „За моя сметка и в моя вреда зад гърба ми се разигра една история с мното мерзавци”, така характеризира нашумялия случай с изнудването на Христос Захопулос 35-годишната му сътрудничка Ефи Цеку в интервю за вестник „Елефтеротипия”. Бившият главен секретар на министерството на културата направи неуспешен опит за самоубийство в края на декември миналата година. Той все още се лекува в атинската болница „Евангелизмос”, от където в средата на седмицата се очаква да бъде изписан.


            „Няма да мълча повече, тъй като задържането ми в затвора е наказание, неоправдано и безмилостно по-голямо от грешките ми”, казва Ефи Цеку за изданието. Според нея историята на интимната й връзка със Захопулос е всекидневие за много жени и мъже, които остават скрити за обществото и се разкриват само в много редки случаи. „Но има и една друга голяма история, която се разигра зад скромната ми сянка, зад малкия ми гръб и без моето знание и участие, една заплетена история с много мерзавци”, твърди 35-годишната обвиняема в изнудването на Захопулос.


            В интервюто си от „Коридалос” Ефи Цеку говори за тежък скандал, оплетен в различни сюжетни линии и развиващ се на различни нива, с неблагоприятен отзвук и дългосрочни последствия във времето. Тя определи участието си в скандала като една обикновена история, която се раздуха и превърна в основен проблем на обществения живот.


            Пред „Елефтеротипия” Цеку нарича видеоматериала с интимни моменти между нея и Захопулос „прокълнат”. Тя призовава главният редактор на „Първа тема” Темос Анастасиадис да признае най-накрая „огромната си отговорност и недопустимото си поведение и да разкрие една по една всичките дипли на истината от там, където свършва моята история и започва неговата”. Според досега известните факти около изнудването на Захопулос именно в кабинета на Анастасиадис и без знанието и съгласието на Цеку става прехвърлянето на видеоматериала върху DVD, което по-късно е занесено в кабинета на Костас Караманлис.


            В интервюто Ефи Цеку говори и за работата на Захопулос като главен секретар на министерството на културата и я характеризира като много тъмна история със злоупотреби с бюджета на ведомството, а конкурса за назначаване на нови служители нарича фарс унижение за хилядите кандидати.

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus